Hayalinin peşinden koş!

Öğretmen: Dikkatini hiç derse vermiyor. Odaklanmakta güçlük çekiyor. Sınıftaki diğer çocukları da sürekli rahatsız ediyor. Veli: Belki de derste öğretilenlerden sıkılıyordur? ...

Öğretmen: Dikkatini hiç derse vermiyor. Odaklanmakta güçlük çekiyor. Sınıftaki diğer çocukları da sürekli rahatsız ediyor.
Veli: Belki de derste öğretilenlerden sıkılıyordur?
Öğretmen: Yani çocuğunuzun üstün yetenekli olduğunu mu düşünüyorsunuz hanımefendi? Maalesef çocuğunuz üstün yetenekli falan değil.
Bu diyalog dünya yüzme şampiyonu Michael Phelps ilkokuldayken annesiyle sınıf öğretmeni arasında geçiyor.
Phelps altıncı sınıfa gelince aile hekimi Charles Wax dikkat bozukluğu teşhisi koyuyor ve ilaç tedavisi başlıyor.
Ortaokulda da değişen pek bir şey olmuyor. Bir öğretmeni yine annesini okula davet edip Phelps’in odaklanma problemi yaşadığını ve bu yüzden hiçbir konuda başarılı olamayacağını söylüyor üstüne basa basa.
Yıllar önce Michael Phelps dünya rekorunu kırdıktan sonraki konuşmasını seyretmiştim. Kameraların karşısına geçtiğinde üstüne basa basa kurduğu ilk cümlesi şu olmuştu.
“Öğretmenim hiçbir konuda başarılı olamayacağımı söylemişti. İşte dünya şampiyonu oldum ve kırılması imkânsız bir rekoru kırdım.”
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hayat bayram olsa! 13 Nisan 2024 | 29 Okunma Reklam aras 06 Nisan 2024 | 51 Okunma Leyla, Mecnun ve pozitivist paradigma 30 Mart 2024 | 54 Okunma Mal davar satp yurt dna gitmek 23 Mart 2024 | 90 Okunma Niyet ettim Allah rzas iin... 16 Mart 2024 | 62 Okunma
TÜM YAZILARI
TÜRKİYE GAZETESİ YAZARLARI
Yorumlar