Erzurum çarşı pazar...

Türkiye Gazetesi Yazarı Salih Uyan'ın bugünkü (28.05.2022)''Erzurum çarşı pazar...'' başlıklı yazısı.

Hollanda’da yel değirmenleriyle ünlü Zannse Schans köyüne gitmiştim. Dönüşte yolu kaybedince karşıma çıkan ilk kişiye İngilizce olarak tren istasyonunun nerede olduğunu sordum. Adam anlamamış gibi yüzüme baktı. Şaşırdım. Çünkü Hollanda’da belki yüzlerce kişiyle konuşmuş ve İngilizce bilmeyen kimseye rastlamamıştım.

“Tren” ve “istasyon” kelimelerine vurgu yaparak bir daha denedim. Bu sefer galiba anladı adam. Gülerek uzandı, omzumu sıktı ve hafifçe sırtımı sıvazladı. Sonra da İngilizce-Flemenkçe karışımı garip bir dili, beden diliyle birleştirip bir şeyler söyledi ve koşarak gitti. Nasıl oldu bilmiyorum ama orada beklemem gerektiğini anladım.

Birkaç dakika sonra yanıma bir araba yanaştı. Baktım deminki adam. Ön koltukta başka birisi daha var. Elleriyle “Atla” der gibi bir işaret yaptılar.

Arka kapıyı açıp arabaya bindim. Arabada bir müzik çalıyordu. Bir terslik olduğunu hissettim ama ne olduğunu ilk etapta anlayamadım. Adam dikiz aynasından gülerek bana bakarken ve trenle istasyon kelimelerinden müteşekkil değişik...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aray 20 Nisan 2024 | 39 Okunma Hayat bayram olsa! 13 Nisan 2024 | 29 Okunma Reklam aras 06 Nisan 2024 | 51 Okunma Leyla, Mecnun ve pozitivist paradigma 30 Mart 2024 | 55 Okunma Mal davar satp yurt dna gitmek 23 Mart 2024 | 93 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar