Dağılmışız, toparlayanımız yok!

Ahmet Hamdi Tanpınar “Türkiye evlatlarına, kendisinden başka bir şeyle meşgul olmak imkânını vermiyor” demiş. Bugünü görseydi ne derdi bilmiyorum ama eskiden memleket kurtarma işi daha masum ve sevimli bir...

Ahmet Hamdi Tanpınar “Türkiye evlatlarına, kendisinden başka bir şeyle meşgul olmak imkânını vermiyor” demiş. Bugünü görseydi ne derdi bilmiyorum ama eskiden memleket kurtarma işi daha masum ve sevimli bir şekilde yapılıyordu. En azından niyetler iyiydi ve sınırlar vardı. Zaman ilerledikçe önce niyetler, sonra da dengeler bozuldu.
Seçilenler seçenleri yücelttikçe, demokrasi kültürünü bozguna uğratan, garip bir katılımcılık ve paydaşlık ruhu gelişti.
Eskiden de atıp tutardık elbette birçok konuyla ilgili. Ama özellikle sosyal medyadan sonra artık attığımızı tutamaz hâle geldik. Günlük hashtag eğitimleriyle, herkes her şeyden anlamaya başladı. Konu ne olursa olsun artık hepimiz üst perdeden konuşuyoruz. “Ülke bitmiş abi!” naralarıyla, o günkü gündeme uygun unvanlarımızı kuşanıp vatan kurtarmaya koşuyoruz.
Yangın çıkıyor. Herkes bir gün içinde hangi arazi tipinde hangi uçak tipiyle yangın söndürüleceği konusunda uzmanlaşıyor.
Deprem oluyor. Toplum birden toptan sismolog...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aray 20 Nisan 2024 | 39 Okunma Hayat bayram olsa! 13 Nisan 2024 | 29 Okunma Reklam aras 06 Nisan 2024 | 51 Okunma Leyla, Mecnun ve pozitivist paradigma 30 Mart 2024 | 55 Okunma Mal davar satp yurt dna gitmek 23 Mart 2024 | 93 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar