Çok okuyan mı bilir, çok çözen mi?

Normalde sınavlar, eğitim sistemine göre şekillenir. Yani önce bir eğitim sistemi kurgularsınız. Sonra da buna uygun bir sınav sistemi geliştirirsiniz. Ama Türkiye’de bu süreç sanki biraz tersten işliyor gibi....

Normalde sınavlar, eğitim sistemine göre şekillenir. Yani önce bir eğitim sistemi kurgularsınız. Sonra da buna uygun bir sınav sistemi geliştirirsiniz. Ama Türkiye’de bu süreç sanki biraz tersten işliyor gibi. Çünkü her ulusal sınavdan sonra, eğitim sistemimizle ilgili yapılması gerekenler listesine yeni maddeler ekleniyor.
Geçen haftaki YKS’den sonra da benzer bir şey yaşadık. Şimdiye kadar bir öğrenci ne kadar fazla soru çözerse, başarılı olma ihtimali o kadar artar diye inanıyorduk. Ama gördük ki eğer öğrencinin temelde bazı eksiklikleri varsa, çözülen soru sayısı çok da işe yaramıyor.
Eskiden üç yıl boyunca dersi asan öğrenciler, son sene derslere asılıp sınavda başarılı olabiliyorlardı. Zaten kursların okullara çalım atması da bu yüzden mümkün olmuştu. Ama şimdi sorular öyle bir hâle geldi ki son düzlükte yapılan koşular çok işe yaramıyor.
Yani maratonun ilk üç etabında piknik yapanlar, son sene ne kadar uğraşsa da pik yapamıyor.
...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aray 20 Nisan 2024 | 30 Okunma Hayat bayram olsa! 13 Nisan 2024 | 29 Okunma Reklam aras 06 Nisan 2024 | 51 Okunma Leyla, Mecnun ve pozitivist paradigma 30 Mart 2024 | 54 Okunma Mal davar satp yurt dna gitmek 23 Mart 2024 | 92 Okunma
TÜM YAZILARI
TÜRKİYE GAZETESİ YAZARLARI
Yorumlar