Bal gibi

Eğitim camiasında bir süredir 21. Yüzyıl becerileri rüzgârı esiyor. E, kolay değil! Yüzyıllar sonra nihayet birileri çocuklarımızın sahip olması gereken becerileri listeleyip elimize tutuşturdu. Biz de...

Eğitim camiasında bir süredir 21. Yüzyıl becerileri rüzgârı esiyor.
E, kolay değil! Yüzyıllar sonra nihayet birileri çocuklarımızın sahip olması gereken becerileri listeleyip elimize tutuşturdu. Biz de alışveriş listesi gibi tik ata ata gidiyoruz.
Madem konu 21. Yüzyıl becerileri, biz de biraz Eleştirel Düşünelim o zaman. Problemi çözer miyiz emin değilim ama en azından Sosyal Sorumluluğumuzu yerine getirmiş olalım.
             ***
Bu rüzgârda uçurtma uçuranlara baktığımızda ortaya çıkan manzara şu; Yanı başımızda gürül gürül kaynayan suya sırtımızı vermiş, uzaklardan pet şişe içinde su siparişi veriyoruz.
Ham maddeyi doğudan bedavaya getirip, ucuz ambalajla fahiş fiyata yine doğuya ihraç eden eğitimcilerin devşirme fikirlerinden medet umuyoruz.
Kendi alfabemize küstüğümüz için girdiğimiz bunalımdan, bizim kelimelerimizle cümle kuranları dinleyerek çıkamayız.
İslam coğrafyasında yetişen binlerce çiçekten toplanarak yapılmış bal, tatlandırıcı katılmış marmeladın yerini tutar mı?
En azından çocuklarımıza kazandırmamız gereken beceriler listesini ithal etmesek de kendimiz oluştursak!
Sakın biz beceremeyiz, olmaz falan demeyin!
Bal gibi de olur!
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mal davar satp yurt dna gitmek 23 Mart 2024 | 83 Okunma Niyet ettim Allah rzas iin... 16 Mart 2024 | 60 Okunma Kt insan nasl olunur? 09 Mart 2024 | 39 Okunma Nasl mnasebetsiz olunur? 02 Mart 2024 | 69 Okunma Hayat Hayaldir... 24 Şubat 2024 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar