Attığın altın olsun

Mete Gazoz olimpiyatlarda altın madalya alarak göğsümüzü kabarttı. Bu arada göğsümüzle birlikte duygularımız da biraz kabardı. En önemlisi de çalışma, azim ve inanç kelimeleri zihnimizde yeniden...

Mete Gazoz olimpiyatlarda altın madalya alarak göğsümüzü kabarttı. Bu arada göğsümüzle birlikte duygularımız da biraz kabardı. En önemlisi de çalışma, azim ve inanç kelimeleri zihnimizde yeniden canlandı.
Yeniden canlandı diyorum çünkü uzun zamandır girişimcilik markasıyla gençlerin bilinçaltına çok zararlı bir mesaj iletiliyor; “Bir fikir bulun ve kısa yoldan zengin olun.”
Zenginliğin başarıyla eş anlamlı olarak kullanıldığı günümüzde, bu cümleyi “Başarılı olmak için çok çalışmaya değil, iyi bir fikre ihtiyacın” var olarak tercüme edebiliriz.
Gençler de orijinal bir fikir bulup kısa yoldan köşeyi dönmek için sürekli düşünüyorlar. Ama düşünmekten çalışmaya fırsat bulamıyorlar. Sonuçta “ergen emeklilik” dediğimiz şey çıkıyor ortaya.
Mete’nin de bir fikri ve hayali vardı elbette. Ama bu fikir onun için finiş değil, start çizgisiydi. Ve bu çizgide kendisiyle aynı fikre sahip ve benzer hayaller kuran binlerce kişiyle birlikte olduğunu biliyordu.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aray 20 Nisan 2024 | 39 Okunma Hayat bayram olsa! 13 Nisan 2024 | 29 Okunma Reklam aras 06 Nisan 2024 | 51 Okunma Leyla, Mecnun ve pozitivist paradigma 30 Mart 2024 | 55 Okunma Mal davar satp yurt dna gitmek 23 Mart 2024 | 94 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar