Orantısız zekâ üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Melih Bulu kendisini protesto eden öğrencilerin arasında konuşurken bir ara "Network çok önemli..." diyor. Bir öğrenci kızımız fırsatı kaçırmıyor, şappadak o espriyi patlatıyor: "Çokomelli..."

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Melih Bulu kendisini protesto eden öğrencilerin arasında konuşurken bir ara "Network çok önemli..." diyor.

Bir öğrenci kızımız fırsatı kaçırmıyor, şappadak o espriyi patlatıyor:

"Çokomelli..."

Orantısız zekâ böyle bir şey galiba. "Çok" ve "önemli" sözcüklerinden çikolata markası üretebiliyor maşallah.

Daha orantısız zekâya sahip olsaydı, "Çok" sözcüğünden apostrof marifetiyle üreteceği "Ok"u istemediği rektöre saplayabilirdi.

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil dostumuz vaktiyle böylesi bir seri üretime girmiş, "Ak'deniz, Or'ganizasyon, İcra'at, Şeker'leme, Top'lum, Şam'piyon, Benj'amin..." diye kaptırıp gitmişti.

Sanırım bu yeteneği de Bekir Coşkun'dan kapmıştı. (Işıklar içinde yatsın, "Reception"dan apostrof marifetiyle "Recep" üreterek dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşmayı başarmıştı.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.614 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 323 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.271 Okunma Fatih Altaylıların İran’daki yüzdesi 17 Nisan 2024 | 1.262 Okunma İsrail niyetine İran 16 Nisan 2024 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum