Muhalifin bu önde gidenini kim besliyor?

Öncelikle şunu söyleyeyim, deprem üzerinden "siyasi manevra" yapmaya kalkışmak en hafif tabirle düşüklüktür. Alevi'si Sünni'si Kürt'ü Türk'ü solcusu sağcısı dinsizi dindarı, ila ahir, hepimiz bu şehrin ahalisiyiz.

Hiçbir deprem şu partili bu partili şu inançlı bu inançsız ayrımı yapmaz. Yapacağı tek ayrım, depreme hazırlıklı olup olmamaktan ibarettir.
Birbirimizi kıyasıya eleştirmemiz aynı şehrin ahalisi olarak aynı deprem tehdidi altında yaşadığımız gerçeğini değiştirmez.
Tehditten de öte kaçınılmaz bir gerçekliktir bu. Hiç beklemediğimiz bir anda belki de hiç gitmediğimiz bir lokasyonda 7'nin üzerinde bir depreme maruz kalacağız.
Bugünden itibaren hangi tedbiri alırsak alalım, depremle gelecek korkunç dramı maalesef hepten yok edemeyiz.
İşte o an birbirimizin elini tutup kaldıracağız. Birbirimize kan verip yaralarımızı saracak, ekmeğimizi bölüp suyumuzu paylaşacağız. Zira aynı şehrin ahalisiyiz yani aynı geminin yolcuları...
Elbette tartışacağız ama bunu da hiçbir zaman unutmayacağız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ha Rusya ha Müslümanlar’ 27 Mart 2024 | 563 Okunma Oğul Erbakan’ın yol ayrımı 26 Mart 2024 | 2.534 Okunma İsrail’e yardım, Türkiye’ye yaptırım 23 Mart 2024 | 625 Okunma Dıştan Türk içten Schlumberger 21 Mart 2024 | 549 Okunma Allah sonumuzu hayreylesin 20 Mart 2024 | 596 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar