Kozmik zampara Şeref’in Fetullah’tan öğrendiği ayıp şeyler hakkında

Bizim Şeref'in çok ilginç kız tavlama teknikleri vardı. Zaten bütün bir hayatını bu yolda teknik geliştirmeye vakfetmişti.O kadar ki, hayatta ne görmüş ne öğrenmişse, “bunu kız tavlamada acaba...

Bizim Şeref'in çok ilginç kız tavlama teknikleri vardı. Zaten bütün bir hayatını bu yolda teknik geliştirmeye vakfetmişti.
O kadar ki, hayatta ne görmüş ne öğrenmişse, “bunu kız tavlamada acaba nasıl kullanabilirim” diye düşünmüştür.
Nasıl anlatsam…
Biz orta mektep sıralarında biyoloji dersinde, “terliksi hayvanların sinir sistemini öğrenmek ilerde ne işimize yarayacak” diye sorgularken, Şeref, “terliksi hayvanların sinir sisteminden ilerde kız tavlama konusunda nasıl istifade edebilirim” diye düşünmüştür.
Evet, o derece.
Kozmolojiye ilgisi de böyleydi. Fakir de bu sebepten ona “Kozmik Zampara” lakabını taktım ya!
İyisi mi, vaktiyle ondan bahsettiğim yazımdan (17 Eylül 2008, Yeni Şafak) şu kadarcığını hatırlatayım: “Kozmik Zampara Şeref uzayın genişlediğinden dem vururken, düşünsene, derdi, ışık hızı saniyede üç yüz bin kilometre olduğu halde hâlâ bize ışığı ulaşamayan gezegenler var, ne kadar ilginç değil mi? Bu arada, bitse de gitsek kıvamındaki kızın 'hı-hı'larını sinyal verdiğine yorardı… Işığı bize gelmeyen herhangi bir gezegenden bakıldığında dünyanın henüz yaratılmadığını söyledikten sonra birdenbire mevzunun sıcaklığına alçak iniş yapar; 'Mesela, sen ve ben, yani ikimiz, o gezegenden bakıldığında daha yaratılmamışız' derdi (…) 'İkimiz' hitabının yadsınmasına da fırsat vermez; 'Biz dünyada, dünya Samanyolu'nda, Samanyolu uzayda bir kum tanesi mesabesinde…' gibi lafazanlıklarla kızcağızı uzayın derinliklerinde kum tanesi misali yapayalnız bir şekilde koyuverdikten sonra kollarını açar beklerdi… Kadınların sıklıkla başvurdukları 'Daha birbirimizi tanımıyoruz ama…' cümlesini uzay-zamanın göreceliğinde yakar; 'Tipim değilsiniz…' yollu çıkışları uzay geometrinin kıvrımlarında anlamsızlaştırır; hulasa, 'ikimiz' deyimini kıvamına gelinceye kadar uzayın derinliklerinde yoğurarak servise sokardı…”
Kozmik Zampara Şeref işte böyle bir adamdı.
Hayli zamandır uğramıyordu, geçen gün habersiz selamsız damladı. Ben daha, neredesin oğlum kaç yıldır, demeye kalmadı, Almanya'da yayımlanan Die Zeit adlı haftalık dergideki Fethullah Gülen'le yapılan söyleşiyi göstererek, “Bu adam müthiş, benim bu adamdan neden haberim yok?” dedi.
“Ne müthişi lan” dedim, “deccal gibi memlekete musallat oldu imansız…”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.949 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 325 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.272 Okunma Fatih Altaylıların İran’daki yüzdesi 17 Nisan 2024 | 1.264 Okunma İsrail niyetine İran 16 Nisan 2024 | 888 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar