Kendisinden korusun yeter

Sabah Gazetesi Yazarı Salih Tuna'nın bugünkü (29.01.2022)'' Kendisinden korusun yeter'' başlıklı yazısı.

Sevgili Kılıçdaroğlu kendisi de farkında değil ama bazen işe yarıyor. Hani denir ya, "Kral Desiderius, kral mıral ama işe yarıyor", o hesap.
Bir defasında...
"S-400'ler niye alındı kimse bilmiyor. Bize kim saldıracak? Irak mı, İran mı bize saldıracak? Rusya mı bize saldıracak? Silahlar zaten onların..." demişti.
Birçoğumuz dumura uğramış, "Yine ne diyor bu? Dünyadan haberi yok zahir!" yollu söylenmiştik.
Oysa "haklılık payı" vardı.
"Ne haklılığı?" deyip hemen heyheylenmeyin!..

Ben de biliyorum, "ABD bize hava savunma sistemi vermedi, koca ülke hava savunmasız mı kalsaydı?" demeyi.
Ben de biliyorum, "Yunanistan da S-300'leri aldı ama orda hiç kimse böyle sersem sepet soru sormadı..." şeklinde cevap vermeyi.
Ben de biliyorum, "Mavi Vatan'da karşımıza hangi güçler çıkıyor ve bu güçleri kimler destekliyorsa, 15 Temmuz'da bu aziz millete saldıranlara kim yardım ve yataklık etmeye devam ediyorsa, güney sınırlarımızda terör devleti kurmaya ve Türkiye'yi parçalamaya kimler çalışıyorsa onlara karşı S-400'ler alındı..." diye isyan etmeyi.

Ordan bakarsak, bugünkü yazı yolculuğumuza başlarken vurguladığımız şekliyle bile Kılıçdaroğlu işe yaramaz.
İşe yarar bir yanını yakaladım, müsaadenizle ağız tadıyla anlatayım:
Evet, Kılıçdaroğlu farkında olmasa da "S-400'leri niye aldık, kime karşı kullanacağız?" sözlerinde haklılık payı var.
Gerçi kamuoyundan yükselen tepkiler üzerine söz konusu "haklılık payını" çok geçmeden bizzat kendisi iptal etti. Zira, ABD'nin Doğu Akdeniz'de yaptığı tatbikat üzerine, "Amerika kalkıp da orada tatbikat yapıyorsa sen de kalkacaksın S-400'leri aktif hale getireceksin..." deyiverdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ha Rusya ha Müslümanlar’ 27 Mart 2024 | 563 Okunma Oğul Erbakan’ın yol ayrımı 26 Mart 2024 | 2.534 Okunma İsrail’e yardım, Türkiye’ye yaptırım 23 Mart 2024 | 625 Okunma Dıştan Türk içten Schlumberger 21 Mart 2024 | 549 Okunma Allah sonumuzu hayreylesin 20 Mart 2024 | 596 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar