İki tebliğ arasında kaldık ya Resulullah

Sarıklı cübbeli birtakım muhteremlerin sokaklarda, dükkânlarda, bazen de birahanelerde "tebliğ" ettiklerine dair haberler hız kesmiyor. Bu haberlerle hedeflenin ne olduğunu bir önceki yazımda dilim döndüğünce anlatmaya...

Sarıklı cübbeli birtakım muhteremlerin sokaklarda, dükkânlarda, bazen de birahanelerde "tebliğ" ettiklerine dair haberler hız kesmiyor.
Bu haberlerle hedeflenin ne olduğunu bir önceki yazımda dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım.
Hem tekrara lüzum yok hem de bugünkü yazı yolculuğumuz biraz "şenlikli" olsun istiyorum.
Geçen gün de İzmir'de yılbaşı karşıtı bildiri dağıtmaya çalışan sarıklı cübbeli iki muhtereme, genç bir kadın ile aklıevvel bir adamın müdahalesi sosyal medyada çok konuşuldu.
Kadının kulağı tırmalayan bağrışmaları dışında oldukça "eğlenceli" görüntülerdi.
Muhteremler, "Burada gericilere yer yok" diye haykırarak üzerlerine yürüyen kadından sağa sola kaçarak ellerindeki bildirileri kurtarmaya çalışıyorlar. Kadın birkaç bildiriyi kapıp parçalamayı başarıyor. Yine de hırsını alamıyor, muhteremlerin ellerine vuruyor. Bildiriler yerlere saçılıyor. Darı toplar gibi yerdeki bildirileri toplayan muhterem de oldukça kararlı; merhum felsefe hocamız Buud Hayri Bey'in ifadesiyle, "İllaki tebliğini kayacak."
"Kayacağı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cübbeli Ahmet (k.s) onu kime seçti? 24 Nisan 2024 | 5.931 Okunma ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.957 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 330 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.274 Okunma Fatih Altaylıların İran’daki yüzdesi 17 Nisan 2024 | 1.270 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar