İçerdeki kahraman vatan hainleri operasyon mu yapıyor

Fetullahçıların gerçekleştirdiği, vasatın çok çok altında bir sinema filmiydi. Lakin “üç kıtada çekilen tek Türk filmi” gibi revnaklı sözlerle propaganda edilmişti.Adı...

Fetullahçıların gerçekleştirdiği, vasatın çok çok altında bir sinema filmiydi. Lakin “üç kıtada çekilen tek Türk filmi” gibi revnaklı sözlerle propaganda edilmişti.
Adı, “Selam”dı.
Yolsuzluk susturuculu 17-25 Aralık 2013'teki FETÖ darbesinden 5-6 ay evvel vizyona girmişti.
İdealize edilen 3 Fetullahçı öğretmenin “hizmet” aşkıyla nasıl “kıtalar dolaştığını” anlatıyordu.
FETÖ'cü “abi” ve “ablalar” mahut filmin biletlerini “Sızıntı” abonesi yapar gibi veya “himmet” toplar gibi satmaya çalışmışlardı.
Yine de film umdukları “gişeyi” yapmamıştı. Propagandist, kötü bir filmdi.
Senaristi (N.Ş.) vaktiyle FETÖ çiftliği haline getirilen TRT'de, bütün programlardan sorumlu müdürün (B.A.) sağ kolu gibiydi. (Bülent Arınç'ın baş harflerine bakıp da karıştırmayın lütfen; “müdür” diyorum. E tabii, bu müdür de genel müdür de, hülasa, tüm TRT o dönem Bülent Arınç'a bağlıydı.)
İşbu “Selam” adlı FETÖ'cü filmin senaristi (N.Ş.) şimdilerde Aydın Doğan'ın kanalında (Kanal D) “Vatanım Sensin” adlı bir dizinin senaryosunu yazıyor. (Fazla açıklayıcı olduğu için mi nedir, dizinin adını da sonradan değiştirdiler, önceki adı “Vatan Haini”ydi.)
Dizide vatan için “vatan haini” olan Cevdet'in (Halit Ergenç) hikayesi anlatılıyor.
Mahut dizinin geçen gün yayımlanan 2. bölümünden sadece bir diyalog aktarayım:
Karar ver kumandan. Vatan için vatan haini olur musun?
Olurum çavuş…
“Olurum çavuş” diyen, dizinin kahramanı Cevdet'tir.
Bölüm finalinde Paşa, “kahramanımız” Cevdet'e, “Sen bir vatan hainisin. Vazifen bu. Bunu benden başka kimse bilmeyecek…” der.
Paşa'nın “vazifen bu” dediği, “casus” olarak “hizmet” vermekten ibarettir. Yani, herkesin “vatan haini” bildiği Cevdet, gerçekte bir “kahramandır” ama “paşa efendisinden” başka kimsecikler bilmez.
Birkaç diyalogdan veya hikâye cümleciğinden hareketle bir filmi veya diziyi mahkûm etmek bizden ıraktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.243 Okunma Fatih Altaylıların İran’daki yüzdesi 17 Nisan 2024 | 1.248 Okunma İsrail niyetine İran 16 Nisan 2024 | 844 Okunma Bıyık da yetmiyor 13 Nisan 2024 | 920 Okunma O parayı buldu 11 Nisan 2024 | 632 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar