Hüsniye ilen Asuman’ın ‘Görünmez Adam’ı

Aydın Doğan'ın sakallısı dünkü köşe yazısında, “CHP'ye taktik veriyorum” diyerek öyle akıllar veriyor ki olursa o kadar olur.Diyor ki…“SAYIN CHP… / Size kimsenin söylemediği bir şey...

Aydın Doğan'ın sakallısı dünkü köşe yazısında, “CHP'ye taktik veriyorum” diyerek öyle akıllar veriyor ki olursa o kadar olur.
Diyor ki…
“SAYIN CHP… / Size kimsenin söylemediği bir şey söyleyeceğim / Lütfen dikkatli dinleyin: / Sesinizi ne kadar az çıkarırsanız, ortalıkta ne kadar az görünürseniz, miting sayısını ne kadar az sayıda tutarsanız… / Hayırcıların kazanma ihtimali o kadar artar…”
Böyle bir parti olabilir mi peki?
Dünya siyaset tarihinde ne kadar az konuşur, ne kadar az görünür ne kadar az miting yaparsa etkisi de o kadar artan herhangi bir parti var mıdır?
Daha doğrusu böyle bir parti tahayyül edilebilir mi?
Köşe yazarı olsaydı hadi neyse?
Geçenlerde Asuman takımından bir köşe yazarıyla yolda karşılaştım. “Dan” diye “yazılarımı nasıl buluyorsun abi” diye sorunca, “çok etkili buluyorum” dedim, “gerçi hiç yazmasan daha etkili olur…”
***
Parti dediğinin bir tezi, bir görüşü, bir programı olacak. Çıkacak halkın karşısına anlatacak. Ne bileyim, “seçmenini” ikna edecek.
Partilerin varlık nedeni görünür olmak değil midir? Ortalıkta görünmeyen parti olur mu hiç?
Olurmuş!
Son günlerde CHP'nin olmaya çalıştığı da bu! Baksanıza; referandum süreci için adeta kontak kapattılar.
Üstelik Aydın Doğan'ın sakallısı mezkur “taktiği” vermeden bir süre önce, araziden arazi olmaya karar vermişler. Hatta en fazla 4 miting yapacakları da yazıldı çizildi.
Demek CHP sesini ne kadar az çıkartırsa, ortalıkta ne kadar az görünürse o kadar kazançlı çıkacak.
E bu “taktiğe” göre, CHP seçimlere hiç katılmasa, tek başlarına iktidar olacağı garanti. Hele ki partiye kilit vursunlar, ilelebet iktidardalar demektir.
Yazık yahu, CHP bu özelliğinin çok geç farkına vardı. Yoksa onca yıl boşuna muhalefette kalmazdı.
***
H. G. Wells'in 1897'de yayımladığı “Görünmez Adam” (The Invisible Man) adlı bir “bilim kurgu” romanından mülhem Kılıçdaroğlu'na “Görünmez Adam” partisine de “Görünmez Halk Partisi” diyebiliriz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi 25 Nisan 2024 | 2.443 Okunma Cübbeli Ahmet (k.s) onu kime seçti? 24 Nisan 2024 | 5.982 Okunma ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.957 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 332 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.274 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar