HÜDA PAR ne değildir?

PKK'nın en rahatsız olduğu yapılanma, bidayetinden beri HÜDA PAR, yani Hür Dava Partisi'dir. Bu da gayet doğaldır. HÜDA PAR nihayetinde bölgedeki Kürt sosyolojisinden neşet eden bir partidir. Haliyle PKK'nın siyasi kolu HDP'nin de...

PKK'nın en rahatsız olduğu yapılanma, bidayetinden beri HÜDA PAR, yani Hür Dava Partisi'dir.
Bu da gayet doğaldır.
HÜDA PAR nihayetinde bölgedeki Kürt sosyolojisinden neşet eden bir partidir. Haliyle PKK'nın siyasi kolu HDP'nin de bölgedeki rakibidir.
PKK networkü söz konusu rekabet dolayımında HÜDA PAR'ı itibarsızlaştırmak için "devletle" iltisaklı olduğunu her fırsatta dile getirmiştir.
Mesela, Demirtaş'ın çağrısıyla 6-8 Ekim'de başlayan kalkışmaya HÜDA PAR'ın karşı çıkmasını bile bu minvalde değerlendirmişlerdir.
Hatırlarsanız...
Söz konusu olaylarda, kurban eti dağıtırken PKK'lılar tarafından hunharca katledilen 16 yaşındaki Yasin Börü ve arkadaşları HÜDA PAR'lı ailelerin çocuklarıydılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.949 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 325 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.272 Okunma Fatih Altaylıların İran’daki yüzdesi 17 Nisan 2024 | 1.264 Okunma İsrail niyetine İran 16 Nisan 2024 | 888 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar