Hiçbir halt edemezsin

Terörün yegane gayesinin kaos marifetiyle güvensizlik ortamı oluşturmak olduğunu herkes bilir.Ne yapılmalı; bütün mesele burda!Elbette güvenlik önlemleri alınacak, ve elbette istihbarat daha sıkı...

Terörün yegane gayesinin kaos marifetiyle güvensizlik ortamı oluşturmak olduğunu herkes bilir.
Ne yapılmalı; bütün mesele burda!
Elbette güvenlik önlemleri alınacak, ve elbette istihbarat daha sıkı çalışacak.
Ne ki, nerden geldiğimiz de ortada!
Geçen gün İçişleri Bakanı söyledi işte; bundan 3 yıl öncesine kadar, 7 bin istihbarat elemanından 6 bin 500'ü, 81 il emniyet müdüründen 74'ü, daire başkanlarının da yüzde 90'ı FETÖ örgütüne bağlıydı.
Tarih boyunca hiçbir devletin başına böyle bir felaket gelmemiştir. (Ve tarih boyunca hiçbir millet de böyle bir felaketin üstesinden gelemez, bizim milletimiz hariç. Böyle bir milletin sıradan bir ferdi olmak da benim için yeryüzünün tüm makam ve mevkilerinden değerlidir.)
Bu manzarayı umumiye karşısında kim, “devlet, FETÖ'ye iyi sızmış" demişse, yerden göğe kadar haklıdır.
Ahtapot gibi her yeri sarmışlardı.
O kadar ki, 25 Aralık 2013'ten beri at at, bitmediler.
En çok da TSK'de yuvalandıklarını 15 Temmuz'dan sonra herkes öğrendi. Askeri yargının yüzde 100'ü, GATA'nın yüzde 90'ı ve dilimiz söylemeye varmıyor ama, muvazzaf askerin yüzde 70'i bunlardandı.
Her kılığa rahatlıkla giren, her çevreye sızan bir örgüt bu!
Öcalan'ın yakalanmasından sonra ilk sorgulamasını yapan emekli Albay Hasan Atilla Uğur TSK'ya sızan FETÖ'yü şöyle anlatmıştı: “Evlerine gidiyoruz, kapıda Mustafa Kemal Atatürk posterleri. Bakıyorsun rakı içiyorlar. Öyle bir takiyye içindeydiler ki, fark edilmeleri çok zordu. İnanılmaz bir örgüttü…"
Bahs-i diğer, ama yeri gelmişken şuracığa bir parantez açalım:
Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan “aldatıldık" diyebilme özgüvenini / cesaretini gösterdi; bakalım, Kemalistler de, “aldatıldık" diyebilme cesaretini gösterebilecekler mi?
Hatta…
Biz, “Ergenekon ve Balyoz'la FETÖ milli orduya kumpas kurdu" dedik; Kemalistler de, “28 Şubat'la hem orduya, hem millete kumpas kuruldu; orduyla milletin arasında alabildiğine bir duygusal yırtılma oluşturuldu; FETÖ de en çok bu yırtıklarda üredi…" diyebilecekler mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.241 Okunma Fatih Altaylıların İran’daki yüzdesi 17 Nisan 2024 | 1.248 Okunma İsrail niyetine İran 16 Nisan 2024 | 814 Okunma Bıyık da yetmiyor 13 Nisan 2024 | 920 Okunma O parayı buldu 11 Nisan 2024 | 632 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar