Hawking, Cem Yılmaz’ın gözyaşları ve kıyamet

Allah taksiratını affetsin Yaşar Nuri Öztürk hocamız bir defasında onun için “Dabbetül Arz” demişti…Dabbetül Arz, malumunuz, “kıyamet alametidir” ve Kur'an'da yeri vardır. Neml...

Allah taksiratını affetsin Yaşar Nuri Öztürk hocamız bir defasında onun için “Dabbetül Arz” demişti…

Dabbetül Arz, malumunuz, “kıyamet alametidir” ve Kur'an'da yeri vardır. 

Neml Süresi 82. Ayette şöyle buyrulur: “O söz başlarına geldiği (kıyamet yaklaştığı) zaman onlara yerden bir dâbbe (mahlûk / canlı) çıkarırız da, o onlara, insanların ayetlerimize gereğince inanmadıklarını söyler.” 

Yaşar Nuri, “dabbe” hayvan türünden bir canlı olabileceği gibi insan da olabilir dedikten sonra şöyle devam etmiştir: “Dabbetül Arz, çıkmıştır, şu anda yaşamaktadır ve Kur'an'ın sözünü ettiği uyarıları, yine Kur'an'ın gösterdiği tarz ve üslupla insanlığa ulaştırmaktadır. İnsanlığa, özellikle dünyanın sonunun yaklaştığına ilişkin uyarılar yöneltmektedir…”

Hocaya göre Dabbetül Arz, dünyaca ünlü fizik profesörü Stephen Hawking'ten başkası değildir.

Hawking de takdir edersiniz ki en ünlü pop yıldızından daha ünlüdür. Big Bang teorisini veya “Zamanın Kısa Tarihi: Büyük Patlamadan Karadeliklere” kitabını bilmeyen yoktur.

Yaşar Nuri'nin “Dabbetül Arz” demesinde Hawking'in “fiziksel durumu” kuvvetle muhtemel etkili olmuştur.

Malumunuz çok genç yaşta (21) ALS hastalığına yakalandığından tekerlekli sandalyeye mahkûmdur ve 43 yaşından itibaren sesini kaybettiği için de özel bir bilgisayar sayesinde iletişim kurabilmektedir.

Peki, Yaşar Hoca'nın “Dabbetül Arz”ı insanları hangi konularda uyarıyor?

Tabiat size emanettir; yaratılan canlı cansız ne varsa Allah'ı zikreder, tabiatla çatışmayın, bilakis, Kurosawa'nın Dersu Uzala'sı gibi kardeş olmaya bakın; siz de tabiat gibi Allah'ı bol bol zikredin ve unutmayın: “Dünya fani, Baki Hu” mu demiştir?

Hayır!..

İnsanoğlunun icat edeceği “yapay zeka” insan soyunun sonunu getirebilir veya insanoğlu uzayda bir koloni kurmak zorunda veya uzaylılarla muhatap olup da başınıza iş almayın gibi şeyler söylemiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.239 Okunma Fatih Altaylıların İran’daki yüzdesi 17 Nisan 2024 | 1.248 Okunma İsrail niyetine İran 16 Nisan 2024 | 808 Okunma Bıyık da yetmiyor 13 Nisan 2024 | 920 Okunma O parayı buldu 11 Nisan 2024 | 632 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar