Güven tükendi

"Bundan böyle hiç kimse herhangi bir uluslararası kuruluşa başvurmayacak, herkes kendi arasında anlaşacak. BM'nin ve diğer kurumların tüm aptalca kararları paramparça olacak (...) Güven tükendi..." Rusya Güvenlik...

"Bundan böyle hiç kimse herhangi bir uluslararası kuruluşa başvurmayacak, herkes kendi arasında anlaşacak. BM'nin ve diğer kurumların tüm aptalca kararları paramparça olacak (...) Güven tükendi..."
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev bu sözleri Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) Putin hakkındaki tutuklama kararı üzerine söyledi.
Tükendi denilen "güven" aslında hiçbir zaman tesis edilmiş değildi. Soğuk savaş döneminde bile.
"Güçlü olanın haklı olduğu" bir dünya sisteminde "hukukun üstünlüğü" gözbağından ibarettir. Cari olan güçlülerin hukukudur.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" sözü de zaten uluslararası sistemin hukuksuzluğuna karşı bir isyan çağrısıydı.
Ne ki, kendilerine hiçbir şekilde "şirk" koşulmasını istemeyen küreselcileri bu hukuksuzluk da kesmedi. Dünyanın değil 5'ten, 1'den yani kendilerinden küçük olması için gemi azıya aldılar.
O kadar gözleri döndü ki işi Rusya Devlet Başkanı Putin'i tutuklamaya kalkışacak kadar vardırdılar.
Pratik karşılığı olmasa da Putin'i kriminalize etmek veya aşağılamak maksadına eriştiklerini...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ha Rusya ha Müslümanlar’ 27 Mart 2024 | 563 Okunma Oğul Erbakan’ın yol ayrımı 26 Mart 2024 | 2.534 Okunma İsrail’e yardım, Türkiye’ye yaptırım 23 Mart 2024 | 625 Okunma Dıştan Türk içten Schlumberger 21 Mart 2024 | 549 Okunma Allah sonumuzu hayreylesin 20 Mart 2024 | 596 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar