Gevşek AKP’lilerde ‘sancı’ büyük

Bugünkü yazı yolculuğumuza başlamadan evvel dünden kalan eksik bir ifadeyi tamamlayayım.CHP'liler, demiştim, yeni sistemi beğenmiyor, eski sisteme dönmek istiyorlarsa 2019'a hazırlanıp kazansınlar.Şöyle...

Bugünkü yazı yolculuğumuza başlamadan evvel dünden kalan eksik bir ifadeyi tamamlayayım.
CHP'liler, demiştim, yeni sistemi beğenmiyor, eski sisteme dönmek istiyorlarsa 2019'a hazırlanıp kazansınlar.
Şöyle sürdürmüştüm: “Meclis'ten yeni bir anayasa değişikliği çıkartıp icap ederse referanduma sunsunlar. Millet onayladıktan sonra neden geri dönüş olmasın. Allah'ın ayeti değil ya, kul sistemi nihayetinde…”
Eksik ifade şuydu: İsterse yüzde 50.01'le kazansınlar, yüzde 49.09'la kaybedenlerin mırın kırın etmeye, çamura yatmaya hakları yoktur.
Bu işin kuralı, raconu budur.
Aradaki farkın azı çoğu sonucu değiştirmez; maç misali, 1- 0'a da 3 puan veriyorlar 9-0'a da.
Bu seviyede anlatmak zorunda kaldığım için üzülüyorum.
Ne ki, Mustafa Kemal'in Birinci Meclis'te bir oy farkla Meclis Başkanı seçilmesini misal verenler sanırım benden çok üzülüyorlardır.
Fakat ne olursa olsun yüzde 48 hayır oyu da bizimdir, bu vatanın evlatlarınındır.
Daha evvel dile getirdim, yineleyeyim: Bu oyları FETÖ, PKK / HDP, sömürge aydınları ve bilumum Can'cıkların inisiyatifine bırakamayız.
Zira “hayır” diyenlerin içinde CHP'lilerin yanı sıra Vatan ve Saadet Partililer ve Fe'mi Bey gibi değişik AKP'liler vardır.
Kuvvetle muhtemel bizim Selvi de bunların içindedir. Sayın Bahçeli'nin “kılıç artığı” ifadesi münasebetiyle gidip “hayır” demiş olabilir. (Bu arada, Kürt seçmenin tavrı konusunda Selvi yanılmış, Bahçeli haklı çıkmıştır.)
Bunların içinde Star gazetesi yazarlarından çok “biçilmiş” çok “örselenmiş” ve çok “İslamcı” bir abimiz de vardır. Belki de yoktur, günahına girmeyelim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.252 Okunma Fatih Altaylıların İran’daki yüzdesi 17 Nisan 2024 | 1.250 Okunma İsrail niyetine İran 16 Nisan 2024 | 884 Okunma Bıyık da yetmiyor 13 Nisan 2024 | 920 Okunma O parayı buldu 11 Nisan 2024 | 632 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar