Gel seni bizim partiye alalım bacım

Algı faaliyetiyle nereye kadar yürür bilmem ama Meral Hanım'dan (Akşener) henüz ümitlerini kesmedikleri besbelli.Malumunuz, koca referandum boyunca “konuşma yapacağı salonun elektrikleri kesildi” haberiyle gündemde tutuldu....

Algı faaliyetiyle nereye kadar yürür bilmem ama Meral Hanım'dan (Akşener) henüz ümitlerini kesmedikleri besbelli.

Malumunuz, koca referandum boyunca “konuşma yapacağı salonun elektrikleri kesildi” haberiyle gündemde tutuldu. (Bilmeyen de “bir konuşma yapsa karşıki dağlar yıkılır” sanacak!)

Son zamanlarda müstakil parti kuracağı iddiasıyla adından söz ettirmeyi sürdürdü.

MHP'yi 15 Temmuz öncesi “kongre marifetiyle” ele geçiremeyince kendisine böylesi bir yol seçeceği zaten tahmin ediliyordu.

Ne ki, ana damar (MHP) içinde kalarak siyaset yapmadıkça işin rengi değişir.

Bunu da en iyi Büyük Birlik Partisi (BBP) bilir. Merhum efsanevi lideri Muhsin Yazıcıoğlu (Türkeş'e rağmen MHP'den koparak) BBP'yi kurmuş ama sandıktan istediği sonucu elde edememişti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Meral Hanım'ı partisine katılmaya davet ederken bu hakikati şöyle ihsas etti: “Biz o süreci yaşamış bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla benim tüm ülküdaşlarıma çağrım şudur: Türkiye'nin, ülkücülerin ve Türk milliyetçilerinin bölünmesine değil birleşmesine ihtiyaç vardır. Bizim amacımız tüm ülkücüleri birleştirmektir. BBP bu amaçla kurulmuştur. Ayrı bir heyecan aramalarına gerek yok. Burada parti var, ocak var, teşkilat var. Buyursunlar gelsinler…”

Evet her bir şey var; mesela, MHP'de nasıl ki Ülkü Ocakları var, BBP'de de Alperen Ocakları var.

Fakat, yine de “ana damarın” yerini alamadı, alamaz.

Muhsin Başkan'ın sandıkta başaramadığını da Meral Hanım hiç başaramaz.

Ne ki, partisini kurmayınca da davet eden çok olur.

Geçenlerde Aydınlık gazetesi yazarı Önkibar da Meral Hanım'ı Perinçek'in Vatan Partisi'ne davet etti.

Bana sorarsanız bu saatten sonra olacağı varsa da artık olmaz.

Niye mi?

Çünkü, Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçekreferandum sonrası, “Erdoğan düşmanlığı yapanlar ABD'nin piyonudur…” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ha Rusya ha Müslümanlar’ 27 Mart 2024 | 564 Okunma Oğul Erbakan’ın yol ayrımı 26 Mart 2024 | 2.534 Okunma İsrail’e yardım, Türkiye’ye yaptırım 23 Mart 2024 | 625 Okunma Dıştan Türk içten Schlumberger 21 Mart 2024 | 549 Okunma Allah sonumuzu hayreylesin 20 Mart 2024 | 596 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar