Erdoğan’ı tehdit eden bu elemanın arkasında kim var?

FETÖ'den tutuklu yargılanan Mehmet Altan bir defasında (5. 5. 2016) “İsyan, ihtilal kelimeleri neden revaçta?” başlıklı yazısında, bu elamanın, starmetre.com üzerinden yaptığı araştırmadan...

FETÖ'den tutuklu yargılanan Mehmet Altan bir defasında (5. 5. 2016) “İsyan, ihtilal kelimeleri neden revaçta?” başlıklı yazısında, bu elamanın, starmetre.com üzerinden yaptığı araştırmadan sitayişle bahsetmişti.
Eleman kim mi?
Gökhan Özbek.
Mezkur internet sitesi mi?
Hanefi Avcı'nın avukatının F. O. Türkiye temsilciliğini yaptığı, yazarları arasında Dursun Çiçek'in kerimesi avukat İrem Çiçek'in bulunduğu, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatılan bir site.
Mehmet Altan söz konusu yazısında şöyle diyordu: “Gazeteci Gökhan Özbek iki aylık bir süreç içinde yıldızı parlayan ve sönen kavramların çetelesini tutmuş (…) İki aylık süreç içinde 'isyan' kelimesi yüzde 12 artmış, 'Gezi' yüzde 36 artmış, 'AK Parti' yüzde 14 azalmış, 'AKP' kelimesi yüzde 18 artmış. 'Demokrasi' kelimesi ise kullanımdan düşmüş, toplamda yüzde 26,6 azalmış (…) 'Darbe' kelimesi ise Twitter'da Mart ayında Şubat'a oranla yüzde 14, Nisan'da da Mart ayına oranla yüzde 37 artmış, iki ayda ise bu kelimenin toplam kullanılışında yüzde 55 oranında bir artış var…”
Demek ki…
Eleman, Nazlı Ilıcak'ın o malum televizyon programından çok daha önce “yine yeşillendi fındık dalları” coşkusuna gark olmuş.
Zaten, Mehmet Altan da bu “coşkuya” gönül düşürdüğünü belli etmekten kendini alamamış: “Gazeteci Gökhan Özbek, 'starmetre.com' üzerinden yaptığı veri araştırmasının sonuçlarını uzun uzadıya yorumluyor. / Ben sadece iki tespitini aktarmakla yetineceğim: 'Demokrasinin güven erozyonu yaşadığı ülkede, 'isyan', 'Gezi' kelimelerinin artması geleceğe sosyo-politik bir mesajdır…' / 'Demokrasi' güç kaybetmektedir… İktidarın ve muhalefetin meşru zemini olan 'demokrasi' kavramı daralmaktadır… Bunu iyi okumak lazım…”
Eleman da görevi gereği bunu gayet “iyi” okumuştu.
O kadar ki, 15 Temmuz darbe teşebbüsünden evvel, “seçim olur mu, olsa da bunlar görür mü” şeklinde “iyi şeyler olacak” temalı birçok tweet atmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cübbeli Ahmet (k.s) onu kime seçti? 24 Nisan 2024 | 5.943 Okunma ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.957 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 330 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.274 Okunma Fatih Altaylıların İran’daki yüzdesi 17 Nisan 2024 | 1.270 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar