Erdoğan o konuya da el attı bakalım ne olacak

Sayın Binali Yıldırım'ın başbakanlığındaki 65. Hükümet kabinesinde yer alan Numan Kurtulmuş'tan Süleyman Soylu'ya kadar birçok ismi tanırım.Hatta, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de...

Sayın Binali Yıldırım'ın başbakanlığındaki 65. Hükümet kabinesinde yer alan Numan Kurtulmuş'tan Süleyman Soylu'ya kadar birçok ismi tanırım.
Hatta, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de sınıf arkadaşımdır. (“Ablası bahçesinde yetiştirdiği sebzeleri halk pazarında satarken kardeşinin bakan olduğunu öğrendi” şeklinde haberlere konu olmuştu ya, onu diyorum.)
Lakin bir süre önce bu köşecikte kabine üzerine kaleme aldığım yazıda hiç tanımadığım, hiç görmediğim bir bakandan bahsettim sadece.
Kimden mi?
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan.
“Sağlık Bakanlığı görevine yeniden başlayacak olmasına sevindim” demiştim, “İnşallah ilk günkü heyecan ve aşkla devrim niteliğinde reformlar yapar…”
AK Parti gerçekten de her şeyden evvel sağlık alanında kimsesizlerin kimsesiydi.
Yine öyle olmalıydı.
Gerçi sağlık hizmetleri bu haliyle bile birçok Avrupa ülkesinden ve Amerika'dan daha iyiydi.
Yeter miydi?
Hayır, yetmezdi.
Çünkü “merhamet devleti” bu kadarla asla yetinemezdi.
Kaldı ki birçok sorun hâlâ çözülebilmiş değildi. Mesela, İstanbul'da kimi devlet hastaneleri içler acısıydı hâlâ. (Kendimden biliyorum; yaklaşık bir ay önce ambulansla bir devlet hastanesine kaldırıldım; acil servisi İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bir koğuş gibiydi. En kötüsü bize denk gelmişti herhalde. Yoksa ben de biliyorum devlet hastanelerinin birçoğunun eskiye nazaran çağ atladığını.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 263 Okunma Fatih Altaylıların İran’daki yüzdesi 17 Nisan 2024 | 1.218 Okunma İsrail niyetine İran 16 Nisan 2024 | 718 Okunma Bıyık da yetmiyor 13 Nisan 2024 | 918 Okunma O parayı buldu 11 Nisan 2024 | 632 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar