Cübbeli Ahmet’in ‘kafirleri’

Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın'ın (özelikle Nihat Genç ve Müyesser Yıldız'ın yazıları için göz gezdirdiğim) bir internet sitesi var.Hakkını da teslim edelim; birçok gazetenin internet...

Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın'ın (özelikle Nihat Genç ve Müyesser Yıldız'ın yazıları için göz gezdirdiğim) bir internet sitesi var.
Hakkını da teslim edelim; birçok gazetenin internet sitesinden daha başarılı “manşet” atıyorlar.
Ne ki “manipülasyona” da acayip bayılıyorlar. Habercilikten öte garip bir tecessüsle maluller, ne ki biz şimdilik o taraflara yelken açmayalım.
FETÖ'nün 17-25 Aralık 2013 “yolsuzluk susturuculu” darbe girişimini, “AK Parti-The Cemaat” kavgası olarak görmüşlerdi.
Dahası, “koşun kızlar, yandaşlar birbirini yiyor” modunda matine-suare yaygara yapmışlardı.
AK Parti ile FETÖ birbirini yiyip bitirecek, kendilerine gün doğacaktı.
Galiba böyle düşünmüşlerdi.
Ne ki, Erdoğan ve AK Parti olmasaydı FETÖ'nün “Türkiye Cumhuriyetini” yıkıp yerine “Fetullah Cumhuriyetini” kuracağını 15 Temmuz'da idrak ettiler.
Mesela, Soner Yalçın, FETÖ'nün, “17-25 Aralık 2013'de iktidara yönelik operasyonla örtülü bir darbeye kalkıştığını” dercetti.
İmdi, başlığa bakıp da “Cübbeli Ahmet'in kafirleri” bunlar mı, diyeceksiniz.
Yok değil, hiç alakası yok.
Bunlar, “Müslümanlık” veya “İslamcılık” iddiaları olmadığı için Cübbeli Ahmet dahil, “din adamlarının” radarlarına yakalanmazlar. (Hem yakalanmasınlar, yakalanacaklar da ne olacak!)
Malumunuz, bir kısım “din adamının” bitmeyen hobisi, “müşrik” diyerek Müslümanları tekfir etmektir.
Mesela, İhsan Eliaçık adlı Gezi zekalıların bir din adamı vardı; bir televizyon programında, “ateistle evlenilir mi hocam” diye soran bir kız çocuğuna, “elbette evlenilir, ateist Kur'an'ın konusu değil; Kur'an'ın konusu müşriklerdir” cevabını vermişti.
Müşrikler de, genellikle, kendisi gibi düşünmeyen, namaz kılan, oruç tutan sade Müslümanlardan ibaretti.
Peki, bugünkü yazı yolculuğumuza seçtiğimiz serlevha ile söz konusu sitenin alakası var mı?
Var, olmaz olur mu?
Bu internet sitesi son zamanlarda, “Gülen cemaatinden boşalan yeri bu cemaat kapıyor, şu cemaat kapıyor. Cemaatler kapışıyor…” yollu haberler yapmak için adeta sinekten yağ çıkartıyor.
“Gülen Cemaati” dedikleri her şeyden evvel “cemaat” değil, silahlı bir terör örgütü.
Bunu bilmiyorlar mı?
Hiç bilmezler mi?
Maksatları, FETÖ'yü, muhtelif “dini ve tasavvufi cemaatlerin” hizasına yazmakla, “bunların hepsi aynıdır” algısını yerleştirmekten ibaret. (“Dini cemaat” kategorisine yükseltmekle FETÖ'ye nasıl bir katkı sunduklarının farkında bile değiller.)
Şu günlerde (Soner Yalçın misali) “İnadına mini etek giyeceksiniz. Bakın ben cumhuriyet değeri olduğu için papyon takıyorum” falan demiyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.270 Okunma Fatih Altaylıların İran’daki yüzdesi 17 Nisan 2024 | 1.261 Okunma İsrail niyetine İran 16 Nisan 2024 | 884 Okunma Bıyık da yetmiyor 13 Nisan 2024 | 921 Okunma O parayı buldu 11 Nisan 2024 | 632 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar