Cehalet Üniversitesi’nden mi mezun oldun?

Sabah Gazetesi Yazarı Salih Tuna'nın bugünkü (18.08.2022)''Cehalet Üniversitesi’nden mi mezun oldun?'' başlıklı yazısı.

Yıllar önce bir televizyon kanalında yaptığım programda kendi alanında otorite kabul edilen son derece saygın konuklar alıyordum.
Editörüm de 15 Temmuz şehitlerinden Mustafa Canbaz kardeşimdi.
Programın benzerlerinden farkı, format gereği program boyunca hiç konuşmayan Erdişko adlı daimi bir "konuğumun" daha olmasıydı.
E tabii gerçek konuk değildi. "Yabancılaştırma efekti" mesabesinde programa "konuşlandırılmıştı" ve mesleği de her hafta değişiyordu. Bir hafta adının altına KJ ile "Canlı et uzmanı" yazarken diğer hafta "Alternatif tıpta çığır açan bilge" olarak karşımıza çıkıyordu.
Gerçek konuklar, Erdişko'nun hiç konuşmamasını hayretle karşılasalar da belli etmemeye çalışıyorlar, nezaketen olsa gerek, reklam aralarında bile nedenini sormuyorlardı.
Lakin, izleyiciler programın moderatörü olarak fakire yükleniyorlar, "Erdişko'ya da sor, neden onu konuşturmuyorsun?" yollu tepki gösteriyorlardı.
Baktık "yabancılaştırmanın" dozu fazla kaçmış, formatta değişikliğe gittik.
Erdişko artık konuşacak, adının altına da KJ olarak "Üniversite mezunu" yazacaktı.
Konuşacaktı ama "Bilmez...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ha Rusya ha Müslümanlar’ 27 Mart 2024 | 563 Okunma Oğul Erbakan’ın yol ayrımı 26 Mart 2024 | 2.534 Okunma İsrail’e yardım, Türkiye’ye yaptırım 23 Mart 2024 | 625 Okunma Dıştan Türk içten Schlumberger 21 Mart 2024 | 549 Okunma Allah sonumuzu hayreylesin 20 Mart 2024 | 596 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar