Çaplarını gördük

AK Parti 17 yıl kesintisiz bir şekilde merkezde, İstanbul başta olmak üzere 25 yıldır da yerelde iktidar olmuştur. Harici ve dahili onca saldırıya rağmen merkezi iktidarını hâlâ sürdürmektedir.

Nerden bakarsanız bakın bu misli görülmemiş siyasi bir başarıdır.
Her şeyden evvel AK Parti kendi başarısının farkına varmalıdır.
Mezkur başarısının üzerinde el ense yatmaması gerektiği gibi İstanbul Belediyesi'ni kaybetti diye de "öldük, yandık, bittik" algısına kapılmamalıdır.
Zira "muarızlarının" özellikle yerleştirmeye çalıştığı bir algıdır bu.
Şayet AK Parti bu zokayı yutarsa sağlıklı bir muhasebe yapmak yerine panikle hareket edecek, "muhaliflerini" iktidara taşıyacak rüzgarı bizzat kendi elleriyle oluşturmaktan öteye geçemeyecektir.
Elbette büyük bir özgüvenle hiçbir gerçekliği savsaklamadan İstanbul seçim sonuçlarını teşrih masasına yatırması gerekiyor.

***
Söylediğim dilimden düşürmediğimdir: İktidarların zehri goygoy ilacı da eleştirel mesafedir.
Ötesi pazarlama memurluğudur.
Yıllar yılı bu hakikati her fırsatta dile getiriyoruz adımız "yandaşa" çıkıyor, herifçioğlu otelde basılıyor, "bağımsız gazeteci" oluyor.
İş bittikten sonra öyle demiştim böyle demiştim demenin anlamı yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.833 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 324 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.271 Okunma Fatih Altaylıların İran’daki yüzdesi 17 Nisan 2024 | 1.262 Okunma İsrail niyetine İran 16 Nisan 2024 | 887 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar