Bu yobazlarla başımız dertte

Müfredat değişikliği nedeniyle gündeme getirilen evrim konusunda sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim: İnsan gelsin de nerden gelirse gelsin.Kıymet hükmümüz budur.İnsan kalmak önemli, yani, maymuna...

Müfredat değişikliği nedeniyle gündeme getirilen evrim konusunda sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim: İnsan gelsin de nerden gelirse gelsin.
Kıymet hükmümüz budur.
İnsan kalmak önemli, yani, maymuna dönmemek…
Malumunuz, bilim, en geniş anlamda, “yanlışlanabilir” olandır. Popper'in dediği gibi, bir teoriyi bilimsel yapan onun “yanlışlanabilir” olabilme özelliğidir.
Hülasa, bilim “postüla” değildir.
Necip Fazıl'ın ifadesiyle “devrimbaz yobazlarımız,” bilimi dinin karşısına yerleştirmekle kalmadılar, din ihtiyaçlarını gidermek için de “bilime” tapındılar.
En çok tapındıkları da evrim teorisidir. Bir başka ifadeyle, Darwinizm, amentüleri mesabesindedir.
Mahut putlarına en ufak eleştirel yaklaşımda bulunursanız, “söyletmen, vurun” veya “kafir - zındık” muamelesi görürsünüz.
Darwin hakkında da tek olumsuz cümleye tahammülleri yoktur.
Enteresandır: Hem ekseri Türk ırkçısıdırlar hem de Türk ırkını aşağılayan Darwin'e aşıktırlar…
Bilim dedikleri de “bilimselcilikten” ibarettir.
Nasıl ki teleolojik okumayla “çağdaşlaşmanın” mümkün olan tek yolunun “Batılılaşma” olduğunu vazettiler, aynı şekilde, bilimi de “bilimselcilik” olarak algıladılar.
Haliyle, kendi yaptıkları putlara tapınmaktan öteye geçemediler.
Bunun doğal sonucu olarak da dünya çapında tek bir bilim adamı yetiştiremediler.
Batıyı maymun gibi taklit etme hastalıklarına karşı Oktay Sinanoğlu (nur içinde yatsın) hayatı boyunca mücadele etti.
Mevlana'nın pergel metaforunun mücessem hali gibiydi rahmetli.
Bir yanıyla milli ve manevi değerlerimize sıkı sıkıya bağlıydı, diğer yanıyla da dünyanın tüm ilim ve irfan yemişlerini temellük etmeye çalışıyordu.
Sinanoğlu gibi bir bilgeyi anlamak istemediler.
Aziz Sancar'a da yapmadıklarını bırakmadılar. Ellerinden gelse aldığı Nobel'i geri verdireceklerdi.
Niye mi?
Sırf Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kendileri gibi saygısızlık yapmadı diye.
Şekilci - ezberci ve paganist müfredatla yıllar yıllı yetiştirdikleri nesillerden dünya çapında tek bir icada imza atan çıkmadı.
Zaten, Aziz Nesin'in dediği gibi bir tek ayranı keşfettik; onu da yanlışlıkla yoğurdu çalkalarken. (Müsebbibi sadece “küfür yobazı” değildir; “küfür yobazının” tersyüz edilmiş hali veya işbirlikçisi “ham yobaz kaba softa” da bu cürmün ortağıdır.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ha Rusya ha Müslümanlar’ 27 Mart 2024 | 562 Okunma Oğul Erbakan’ın yol ayrımı 26 Mart 2024 | 2.534 Okunma İsrail’e yardım, Türkiye’ye yaptırım 23 Mart 2024 | 625 Okunma Dıştan Türk içten Schlumberger 21 Mart 2024 | 549 Okunma Allah sonumuzu hayreylesin 20 Mart 2024 | 596 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar