Bu İbrahimleri kim yetiştirdi?

Biri ak sakallı ahretlik iki arkadaş ikindi namazını beklerken, caminin karşısındaki çay ocağında oturmuş sohbet ediyorlar. Ak sakallı olan birdenbire "Habu peygamberluk da çok zor iştur ha!" demiş, "Ben beceremezdum."...

Biri ak sakallı ahretlik iki arkadaş ikindi namazını beklerken, caminin karşısındaki çay ocağında oturmuş sohbet ediyorlar. Ak sakallı olan birdenbire "Habu peygamberluk da çok zor iştur ha!" demiş, "Ben beceremezdum." Arkadaşı da hayretle "Noldi ula, niye dedun oni?" diye sorunca şöyle cevap vermiş: "Cenab-u Allah, İbrahim'e deyi ki, uşağunu keseceksun. O da kalkayi İsmail'uni kesmeye. Bana hauyle deseydi, girerduk birbirimuze!.."
Fıkra anlatmaktan da dinlemekten de pek hazzetmem ama bu fıkrayı da hiç unutmam.
Zira komik olduğu kadar "İbrahimî imanın" hakikatini düşünmek için de müthiş bir meseldir.
"İbrahim olmak" gerçekten zordur, çok zordur.
Lakin, Gazze'ye bakıyorum, hepsi birer İbrahim...Çocuklarının cansız bedenlerine sarılıp nasıl dolu dolu "Elhamdülillah" diyorlar ya Rabbi!..
Bu nasıl peygamberi imandır?
Söyleyin ey mutasavvıflar, ey pîrler, ey dervişler, Gazzeliler bu imana sahip olmak için hangi seyr-i sûluk (manevi yolculuk) aşamalarından geçtiler?
Hangi dergâhta piştiler, hangi virdi çektiler?
O Gazzeli baba, kucağına aldığı kanlar içindeki şehit çocuğuna, "Hazreti Muhammed'e selamımı ilet ve...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’nin kendine ettiği 25 Temmuz 2024 | 1.115 Okunma Umudumuz köpekseverler 24 Temmuz 2024 | 1.488 Okunma Adrese teslim kurşun mu? 23 Temmuz 2024 | 1.448 Okunma Büyük itiraf 20 Temmuz 2024 | 675 Okunma Normalleşmek acayip anormal 18 Temmuz 2024 | 567 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar