Bay Kemal’in tek umudu

Ne olursa olsun "temsilden" gelen yani belirli bir kesimin desteklediği partiyi "yargı" değil, o "temsilin" sahibi halk kapatabilir. Bunu söyler buna inanırım. Fakat terörle arasında mesafe koyamayanların da siyasetinin meşruiyetine...

Ne olursa olsun "temsilden" gelen yani belirli bir kesimin desteklediği partiyi "yargı" değil, o "temsilin" sahibi halk kapatabilir.
Bunu söyler buna inanırım.
Fakat terörle arasında mesafe koyamayanların da siyasetinin meşruiyetine inanmam.
Unutmayalım ki, ETA'nın siyasi ayağı olan "Batasuna" sırf terörü kınamadığı için kapatılmıştı. Hatta, konu' AİHM'e gitmiş, AİHM İspanya mahkemelerinin mezkûr kapatma kararını yerinde bulmuştu.
HDP'nin de teröristler için "Kandil'e açılan kapı" mesabesinde "hizmet" verdiğini bilmeyen yok. Hiç böyle olmasaydı, Kürt anneler HDP'nin kapısında çocuklarını beklerler miydi?
Oysa aynı HDP sadece Kürtlerin değil Türklerin de oylarına talip olacağını, "kimlik" siyasetini bırakacağını, "Türkiye partisi" gibi hareket edeceğini vaat ederek Meclis'te 3. parti konumuna yükselmişti.
Buna da "Cihangir ahalisi" başta olmak üzere bir hayli sevinen olmuştu.
Fakat çok geçmeden tekrar "kimlik siyasetine" geri döndüler.
Yani, yasama...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oğul Erbakan’ın yol ayrımı 26 Mart 2024 | 7 Okunma İsrail’e yardım, Türkiye’ye yaptırım 23 Mart 2024 | 625 Okunma Dıştan Türk içten Schlumberger 21 Mart 2024 | 548 Okunma Allah sonumuzu hayreylesin 20 Mart 2024 | 596 Okunma ABD’yi kim kurtaracak? 19 Mart 2024 | 702 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar