Bahçeli’nin kumpasına Fe’mi Bey nasıl uyandı?

Öncelikle mezkur isimde “h” harfi yerine apostrof tercih etmemin nedenini izah edeyim de kimseciklerin aklına kötücül şeyler gelmesin.Bu köşenin müdavimleri bilirler; hazreti takdim etmek için, falancanın arkadaşı...

Öncelikle mezkur isimde “h” harfi yerine apostrof tercih etmemin nedenini izah edeyim de kimseciklerin aklına kötücül şeyler gelmesin.
Bu köşenin müdavimleri bilirler; hazreti takdim etmek için, falancanın arkadaşı derdim.
Bahsi diğer, artık vazgeçtim.
“FETÖ'den tutuklu yargılanan Alaeddin Kaya'nın kankası” deseydim, itibarsızlaştırmaya çalıştığım iddia edilebilirdi.
Halbuki, incinmesini bile istemem.
Zira kendisini severim. Zaten bu yazı da biraz “değişik” de olsa bir sevginin tezahürüdür. (Değişik, dediğim; Fe'mi Bey, Erdoğan'ı sevdiği kadar ben de kendisini severim.)
Adlı adınca söylesem; yani, apostrof yakmasam, yani, “h” harfine hiç dokunmasam, bu sefer de ben incinirim.
Zira…
Çok okunmak için adımı yazılarının başlığına çekiyorlar dediği gün, felaket incinmiştim. (Elinizi vicdanınıza koyun da söyleyin, siz olsaydınız incinmez miydiniz?)
Ben de “Fe'mi” şeklinde naçar bir çözüm buldum.
Hem konuşma diline daha uygun hem de (yaşıtlarının ona hitap edişini müşahede ettiğim kadarıyla) daha sevecen.
Lakin, “Fe” hecesinden sonra en az iki “h”lik durak olacak. (“Mi” hecesindeki “i” harfi de “Miiiiii” diye öyle öküz gibi çekilmeyecek Şinasi. Sadece “Mi.” Hatta yarım bir “i' bile işini görür. Bu arada, söz konusu adı telaffuz ederken adeta çay molası verircesine “h” harfinin keyfini çıkaran, hemen ardından da ağzını şapırdatarak 'abi” diyen “atanamayan Ahmet Hakan'lar” şimdilik konumuzun dışındadır.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cübbeli Ahmet (k.s) onu kime seçti? 24 Nisan 2024 | 5.953 Okunma ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.957 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 330 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.274 Okunma Fatih Altaylıların İran’daki yüzdesi 17 Nisan 2024 | 1.270 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar