Asıl sen kimsin?

Siyaset üretememelerinin doğal sonucu olsa gerek, son zamanlarda dengelerini de kaybettiler.Müdürün hali hepinizin malumu!Yalan söylemeyi veya palavra atmayı “siyaset tarzı” olarak bellediği ortada. Yalanları da ikiye...

Siyaset üretememelerinin doğal sonucu olsa gerek, son zamanlarda dengelerini de kaybettiler.
Müdürün hali hepinizin malumu!
Yalan söylemeyi veya palavra atmayı “siyaset tarzı” olarak bellediği ortada. Yalanları da ikiye ayrılıyor; biri yedirebildiği yalanlar, diğeri yediremediği yalanlar.
Yedirebildiklerine sürgit devam ediyor, yediremediklerini de tevil yoluna gidiyor.
Müdürün bir radyoda, “Cumhurbaşkanı başka partinin genel başkanı, başbakan da başka partinin genel başkanı olunca ne olacak; asıl o zaman kavga çıkacak…” şeklindeki açıklaması, bana sorarsanız, yeni sistemde başbakanlığın olmadığını bilmediğinden kaynaklanmıyor.
Yanlış anlaşılmasın; bilmemiş de olabilir.
Yani, 18 maddelik anayasa değişikliğini hiç okumamış olabilir; müdürde bu yetenek var, inkâr edemem.
Lakin bu yeteneği devreye girmiş olsaydı, sizi bilmem ama, benim şefkat hislerim kabarırdı.
Söz konusu fecaat açıklaması, cehaletinin değil, “yalancılığının” ürünüdür.
Neden mi böyle düşünüyorum?
Şayet başbakanlığın kaldırıldığını bilmediğinden dolayı o sözleri söylemiş olsaydı, “Eyvahlar olsun rezil rüsvay oldum, bebelerin bile diline düştüm; şu 18 maddeyi okuyayım artık” demez miydi?
Demediğini nereden mi biliyorum?
Söz konusu açıklamasından 2 gün sonra “Anayasa değişikliği koalisyonlar sorununu çözmüyor…” dedi de ondan.
Zaten mesele bilmemekle alakalı olsaydı öğrenirdi. (Meselenin gafla uzaktan yakından alakalı olmadığını, gafın ne olduğunu anlatmaya çalıştığım 8 Mart 2017 tarihli yazımda dile getirmeye çalıştım, tekrara lüzum yok.)
Hiç kuşkunuz olmasın; müdür mahut yalanı yedirebilseydi ordan yürüyecek; “yeni sistemde” (olmayan başbakanla cumhurbaşkanının çatışmasından) “kriz” çıkacağını söylemeye devam edecekti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ha Rusya ha Müslümanlar’ 27 Mart 2024 | 563 Okunma Oğul Erbakan’ın yol ayrımı 26 Mart 2024 | 2.534 Okunma İsrail’e yardım, Türkiye’ye yaptırım 23 Mart 2024 | 625 Okunma Dıştan Türk içten Schlumberger 21 Mart 2024 | 549 Okunma Allah sonumuzu hayreylesin 20 Mart 2024 | 596 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar