Artırılmış eşeklik

Vaktiyle politikacının birine "Eşeğin (...) su kaçırdı" demiştim de, bir okur, eşeklere hakaret ettiğim gerekçesiyle fakiri Basın Konseyi'ne şikâyet etmişti. Üstelik o vakit de aynen böyle, parantez...

Vaktiyle politikacının birine "Eşeğin (...) su kaçırdı" demiştim de, bir okur, eşeklere hakaret ettiğim gerekçesiyle fakiri Basın Konseyi'ne şikâyet etmişti. Üstelik o vakit de aynen böyle, parantez içinde üç noktayla sansürlemiştim.
Ne mi olmuştu?
Basın Konseyi, "Basın meslek ilkelerinin" 12'nci maddelerinden bahisle benden savunma istemişti.
İşin garibi söz konusu madde, "Kişileri ve kuruluşları eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilemez..." şeklindeydi. Sizin anlayacağınız, o dönemde başkanlığını Oktay Ekşi'nin yaptığı Basın Konseyi, "kişi ve kuruluşlar" ile eşekleri eşitlediğinin farkında bile değildi.
Türk basın tarihinde bu bir ilkti ve ben de bunu "Equus asinus dâvâsı" başlığı altında dile getirmiştim.
"Equus asinus" bildiğiniz eşeğin Latince'si. Eşek hangi dile çevrilirse çevrilsin, eşekliğin baki kaldığının altını çizmek istemiştim.
Zaman ve mevzu veya illiyet değişse de "eşeklik" gerçekten de baki kalıyor!..
TOGG nedeniyle gönenen insanlara, "BOGG binersiniz!" demek başka nedir ki?

Marmaray projesine "Tarihi yarımada yok ediliyor!" yaygarası yaptınız. Hizmete girdiği gün "Su sızdırır" dediniz. Su sızdırmayınca da "Ecevit'in projesiydi" diye kaptırıp gittiniz.
İstanbul Havalimanı için "Çok rüzgâr alıyor, uçaklar inemiyor" diye çamur attınız. Uçaklar inince, "Zarar ediyor" faslına geçtiniz. Kâr açıklanınca da "Millet aç aç" şamatasına başladınız.
Yazık ki hep böylesiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.239 Okunma Fatih Altaylıların İran’daki yüzdesi 17 Nisan 2024 | 1.248 Okunma İsrail niyetine İran 16 Nisan 2024 | 808 Okunma Bıyık da yetmiyor 13 Nisan 2024 | 920 Okunma O parayı buldu 11 Nisan 2024 | 632 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar