Akıncılar buluşması üzerine

Gençlerin ahlakını bozmakla suçlandığı için idama mahkûm edilen Sokrates, "Neden hep gençlerle ülfet edersin?" sorusuna şu cevabı vermiş: "Ben at terbiyecilerinin yaptığını yapıyorum;...

Gençlerin ahlakını bozmakla suçlandığı için idama mahkûm edilen Sokrates, "Neden hep gençlerle ülfet edersin?" sorusuna şu cevabı vermiş:
"Ben at terbiyecilerinin yaptığını yapıyorum; çünkü onlar terbiye için zinde tayları ele alıyor, yaşlı ve pörsümüş beygirleri değil..."
İsmet Özel eski bir yazısında bunu aktardıktan sonra, bir görüş etrafında toplanmak konusunda gençlere öncelik tanınmasını hatalı bulduğunu söyler. Bilgi ve ahlak bakımından insanları at, koyun veya herhangi başka bir hayvan imişler gibi algılamanın hatasına dikkat çekerek, "Eğer doğruluk istiyor ve bu isteğimizi başkalarıyla paylaşma gereği duyuyorsak muhatabımızı yaş ve cinsiyet bakımından ayrıma tâbi tutmanın ne anlamı var?.." der.
Şairimiz bununla...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 225 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.271 Okunma Fatih Altaylıların İran’daki yüzdesi 17 Nisan 2024 | 1.261 Okunma İsrail niyetine İran 16 Nisan 2024 | 885 Okunma Bıyık da yetmiyor 13 Nisan 2024 | 921 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar