AK Parti Karl Marks’a bunu yapmayacaktı

Kimi sosyal medya sitelerinde bir yanıyla sempatik diyebileceğimiz tuhaf bir algı faaliyeti sürgit devam ediyor. Sempatik, diyorum çünkü son derece çocukça! Nerde bir garabet varsa (yoksa da bir şekilde arşivden bulup) öne...

Kimi sosyal medya sitelerinde bir yanıyla sempatik diyebileceğimiz tuhaf bir algı faaliyeti sürgit devam ediyor.
Sempatik, diyorum çünkü son derece çocukça!
Nerde bir garabet varsa (yoksa da bir şekilde arşivden bulup) öne sürüyorlar ve "bakın bakın AKP döneminde bu da oldu" diyorlar.
"Cinnet geçiren koca eşini ve çocuklarını kesti" haberinden bir cami hocasının gerzek vaazına kadar her şeyi bu algı faaliyeti için kullanıyorlar.
E tabii şebelek muhalif takımı bu tarz haberlerle acayip meftun.
İçlerinden birini "sarmak" maksadıyla, "Cem Karaca'dan Münir Özkul'a kadar hep AKP döneminde öldü. Sanatçılar AKP döneminde yaşamıyor" dedim, "çok haklısın" dedi, iyi mi?!

***
İki muhalif şebelek oturmuş muhabbet ediyor: "Abi duydun mu, AKP Karl Marks'ı trafik ışığı figürü yapacakmış!.."
"Lan yok, Türkiye'de değil Almanya'da o."
"Pardon abi, AKP'nin Almanya'da işi ne, anlamadım!"
(........................)
Algı faaliyetiyle kafan mefluç hale gelirse, Karl Marks'ın doğduğu Almanya'nın Trier kentinde, filozofun doğumunun 200'üncü yıldönümü vesilesiyle trafik ışığı figürü haline getirildiğine dair geçenlerde çıkan haberleri bile böyle karıştırırsın işte.
Sadece bununla da sınırlı kalmazsın.
Hem modernizme zerre miskali eleştirin olmaz, hatta tam aksine tüm yansımalarını "yaşam tarzı" üzerinden arkalarsın, hem de AVM gibi modernizmin "mabetlerine" güya lagaluga edersin.
Kapitalizm bu!..
Marks'ı değil trafik ışığı figürü yapmak, işine gelirse Coca -Cola'ya basar, ne sandın!
***
Tamam, muhalif olun, ama muhalif olacağız diye de deli olmayın.
Tamam, AK Parti'nin yaptığı hiçbir şeyi takdir etmeyin.
Bu ülkeyi, "Güneydoğu'dan toprak satalım, borçlarımızı ödeyelim" denilen dönemden bugünlere getirdiğini kabul etmeyin.
IMF'den 1 milyar kredi almak için bir gecede bilmem kaç yasa çıkartmak zorunda kaldığımız Kemal Derviş'li günleri de unutun.
O duble yolları, o geçitleri, o tünelleri, o hastaneleri vesaire hepten yok sayın...
Fakat muhalif olacağız diye Fetullahçılar gibi aklınızı yele vermeyin.
"Hocaefendilerinin" ne mal olduğu deşifre edilince, genel yayın yönetmenlerinden biri bu yıl Malatya'da kayısı olmadı, bir köşe yazarları kirazları kurt vurdu, bir diğer elamanları da deprem oldu diye sevinmişti.
Siz de memleketin herhangi bir yerinde bir garabet olsa şappadak "AKP döneminde bu da oldu" demeyi matah bir şey sanıyorsunuz.
Fetullahçı o şebeleklerden farkınız ne söyler misiniz?
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.260 Okunma Fatih Altaylıların İran’daki yüzdesi 17 Nisan 2024 | 1.261 Okunma İsrail niyetine İran 16 Nisan 2024 | 884 Okunma Bıyık da yetmiyor 13 Nisan 2024 | 920 Okunma O parayı buldu 11 Nisan 2024 | 632 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar