ABD çöküyor mu?

Terör örgütleriyle gündüz gözüyle iş tutacak kadar kendi kamuflajına ihanet eden ABD'nin son günlerdeki hallerine bakınca aklıma yine o kitap geldi. Çöküşün karakteristik özelliklerinden hareketle, "ABD...

Terör örgütleriyle gündüz gözüyle iş tutacak kadar kendi kamuflajına ihanet eden ABD'nin son günlerdeki hallerine bakınca aklıma yine o kitap geldi.
Çöküşün karakteristik özelliklerinden hareketle, "ABD yüzyılının sonu geldiğini" anlatıyordu.
Merhum Garaudy'nin "Çöküşün Öncüsü ABD" kitabından bahsediyorum.
Filozofumuz, "pazar tektanrıcılığı" tesmiye ettiği totaliter liberalliğin en belirgin yanının, insan özgürlüğünü hor görmesi olduğunu söylüyordu.
Şaştınız değil mi?
Daha da şaşacağınız bir tespitini iktibas edeyim mi?
Buyrun birlikte okuyalım: "Demokrasi, köle sahiplerinden para babalarına kadar, daima bir azınlığın kamuflajı olmuştur..."
Yalan mı?
En azından pratikte böyle olmamış mı?
Doğru değilse bu, neden kırmızı halılarla karşılandı Sisi? Türkiye'nin 15 Temmuz'da o korkunç darbe girişimine maruz kalmasına neden sessiz kalındı?
Neden "demokrasi götürüyoruz" gerekçesiyle ülkeler işgal edildi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi 25 Nisan 2024 | 29 Okunma Cübbeli Ahmet (k.s) onu kime seçti? 24 Nisan 2024 | 5.976 Okunma ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.957 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 332 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.274 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar