ABD başkan adayı: ‘Fetullah’ın arkasında…’

Irkçı, faşist, Müslüman düşmanı falan filan; hülasa, gırtlağına kadar kötücül düşüncelere batmış bir adam.Ve fakat, çok renkli bir kişiliğe sahip.Kim mi?Şu Donald Trump; ABD...

Irkçı, faşist, Müslüman düşmanı falan filan; hülasa, gırtlağına kadar kötücül düşüncelere batmış bir adam.
Ve fakat, çok renkli bir kişiliğe sahip.
Kim mi?
Şu Donald Trump; ABD Cumhuriyetçi Parti başkan adayı…
“Renkli bir kişiliğe sahip” derken neyi mi kastettim?
Mesela, diline geleni “dan” diye söylüyor. Florida'da taraftarlarına seslenirken, IŞİD'i ABD kurdu, dedi, ötesi var mı?
Diyeceksiniz ki, ne var bunda; Türkiye'de bunu bebeler bile bilir.
Ona bakarsanız, bebeler şöyle dursun, “üst akıl diye bir şey yok” diyen şebekler bile bilir.
Yani…
ABD'nin bölgeyi işgal etmek ve yeniden dizayn etmek için IŞİD'i daha doğrusu DAİŞ'i bir maymuncuk gibi kullandığını Türkiye'de bilmeyen yoktur.
Bu köşeciğin müdavimleri de merhum Aytunç Altındal'ın bundan 7 yıl mukaddem, (yani, ABD henüz DAİŞ'e aşerirken) bir televizyon programında şöyle dediğini bilirler: “Ortadoğu istikrarlı bırakılmaz. İsrail'in güvenliği için bırakmazlar. PKK biter mekaka çıkartırlar. Bitmez, bitirmezler. Biliyor musunuz ki şu sıralar ABD bölge için yeni bir terör örgütü kurguluyor, yetiştiriyor. Önümüzdeki dönemde bölgeyi ateşe verecek ama bundan kimsenin haberi yok…” (11 Temmuz 2016, Yeni Şafak)
Yine de…
ABD'li biri kalkıp da, “IŞİD'i ABD kurdu” derse, ne var bunda diyemeyiz. Hele hele bunu bir başkan adayı derse, hiç diyemeyiz.
Demem o ki, mezkur tespit bizim için küçük bir adım olsa da ABD için dev bir adımdır.
Hayır, abartmıyorum.
İslamofobi üzerinden seçim propagandası yapan ve Müslümanları gırtlak kesen caniler olarak görmeye / göstermeye can atan Trump'ın, “Aslında o gırtlak kesenlerin örgütünü biz kurduk” demesi az şey mi Allah aşkına?!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.250 Okunma Fatih Altaylıların İran’daki yüzdesi 17 Nisan 2024 | 1.249 Okunma İsrail niyetine İran 16 Nisan 2024 | 868 Okunma Bıyık da yetmiyor 13 Nisan 2024 | 920 Okunma O parayı buldu 11 Nisan 2024 | 632 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar