Kadir Mısıroğlu'nun fesi, PKK'nın kalpağı

Lafını hiç eğip bükmez, bir gün öyle bir gün böyle konuşmaz; yani 19'unda ne söylediyse 85'inde de onu söyler. Nefret etseniz bile sinsi ve gevşek olmadığını kabul etmek zorundasınız. Nice...

Lafını hiç eğip bükmez, bir gün öyle bir gün böyle konuşmaz; yani 19'unda ne söylediyse 85'inde de onu söyler.
Nefret etseniz bile sinsi ve gevşek olmadığını kabul etmek zorundasınız.
Nice mahpusluklar yatmış ama duruşundan, söyleminden zerre miskali taviz vermemiştir.
Ne övene aldırmış ne kınayana!
Zaten böyle olduğu için öve öve yere göğe sığdıramadığımız İlber Ortaylı'mız "Fetullah'ta boncuk ararken" o tee 1995'te Fetullah hakkında şunu demiş adamdır:
"Bir müddet sonra, herkes ona hakaret edecek, onu tel'in edecek... Sen hoca değil 'papaz' bile olamazsın diyecek... Bunu bugün ben diyorsam, benim talihsizliğim bazı olacak şeyleri, tarih şuuruna istinaden evvelden görmektir... Hoca, Allah davasına ihanet ediyor, onu Allah yıkacak!.."
Dediği gibi de olmuştur...
Evet, bildiniz, "Fesli" diye linç edilen Kadir Mısıroğlu'ndan bahsediyorum.
Biliyorum, "Atatürkçüler" ondan nefret ediyor.
Ne ki, onun da umrunda değil. Hatta "Hiçbir Kemalist'i cenazemin arkasında görmek istemem. Akrabam olsa evladım olsa istemem..." diyor.
Söylediklerini de inkâr etmiyor.
Diyor ki: "Evet, ben Kemal Paşa'yı sevmiyorum. İstesem babamı bile sevmem. Bu benim hakkımdır (...) Bana zorla Müslüman ol deselerdi aynı isyanı yaşardım..."
Şayet Kemalist olsaydım...
Böyle dobra dobra konuşan adama değil, Mustafa Kemal'le kandırmak isteyen Can'cıklara veya müstevli işbirlikçiliğini "Atatürkçülük" diye pazarlayanlara kafayı takardım.

*** "Gerçek Müslüman Atatürk'ü sevemez. Niye sevsin ki, yaptığı hiçbir iş Müslümanların lehinde değildir. Seviyorsa ya ahmaktır ya sahtekâr..."
Hayır, bu sözler Kadir Mısıroğlu'nun değil, Aziz Nesin'in.
Şimdiye değin hiçbir "Atatürkçünün" bu sözlerinden dolayı Aziz Nesin'e tepki gösterdiğini duydunuz mu?
Aynı şekilde, "Fesli" diyerek Mısıroğlu'nu matine- suare linç edenler, "PKK'nın kalpak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ha Rusya ha Müslümanlar’ 27 Mart 2024 | 563 Okunma Oğul Erbakan’ın yol ayrımı 26 Mart 2024 | 2.534 Okunma İsrail’e yardım, Türkiye’ye yaptırım 23 Mart 2024 | 625 Okunma Dıştan Türk içten Schlumberger 21 Mart 2024 | 549 Okunma Allah sonumuzu hayreylesin 20 Mart 2024 | 596 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar