Günahtan arınanlara müjdeler olsun!

Bismillahirrahmanirrahim;Hazine değerindeki mübarek Ramazan ayının sonuna geldik. Feyiz ve bereketinden azami ölçüde faydalanmaya çalıştık. Sahurunu, iftarını, mukabelesini, teravihlerini, günün rutin ibadetlerini...

Bismillahirrahmanirrahim;
Hazine değerindeki mübarek Ramazan ayının sonuna geldik. Feyiz ve bereketinden azami ölçüde faydalanmaya çalıştık. Sahurunu, iftarını, mukabelesini, teravihlerini, günün rutin ibadetlerini yerine getirmeye gayret ettik. Tam bir nefis muhasebesi olan Ramazan mektebinin talebesi olduk. Elhamdülillah son gününe ulaştık.

Efendimiz (sav) müjdesini vermişti: “Kim sevabına inanarak, mükafatını da Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları affolunur.” (Buhari) Allah’ın kullarına ne büyük ihsanı! Rabbimiz sonsuz merhamet ve şefkat sahibi. Kullarını illa ki cennetine almak istiyor. Yeter ki, kul istesin! Bize o kadar fırsatlar vermiş ki! Ramazan ayı bunların en önemlisi!

Ramazan ayına bu kadar büyük şeref kazandıran olay, hak ve batılı birbirinden ayırt eden kâinat kitabı Kur’an-ı Kerim’in bu ayda indirilmiş olması. Allah kullarına Kur’an’a göre bir hayat tarzını uygun görüyor. İnsanın kataloğu -kullanma kılavuzu- da diyebiliriz Kur’an’a! Hayatımız ona göre şekillenmeli.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kültürel işgalin adı: Yabancılaşma 26 Aralık 2017 | 134 Okunma Türkiye’nin meseleleri kime emanet? 23 Aralık 2017 | 103 Okunma Kudüs bir bütündür!. Bölünemez.. 19 Aralık 2017 | 68 Okunma Yenikapı’daki Kudüs Direnişi Unutulmaz 16 Aralık 2017 | 116 Okunma ABD’nin İslam topraklarında işi ne? 12 Aralık 2017 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar