Tehdit

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit ediyor. Tehdidin nedeni MİT TIR’ları davasında haksız ve hukusuz olarak mahkum olan...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit ediyor.

Tehdidin nedeni MİT TIR’ları davasında haksız ve hukusuz olarak mahkum olan Enis Berberoğlu’nun kendisini bulaştıracağı yönünde hapishaneden gönderdiği haberlermiş.

Enis Berberoğlu ile hiçbir samimiyetim yoktur, hatta Hürriyet gazetesi Genel Yayın yönetmeniyken yaptığımız bir telefon konuşması da çok sıcak geçmemişti.

Enis Berberoğlu’nun Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit edeceğini aklımın kenarından bile geçirmem. Onu yakından tanıyanlar da benimle aynı düşüncede.

Ayrıca MİT TIR’ları haberinin yayınlanmasında suçlu kim? Bu sır kendisine ulaştırılan siyasetçi Enis Berberoğlu mu, Enis Berberoğlu’ndan bu haberi alıp yayınlayan gazeteci mi?

Demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla işlediği Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’de “devlet sırlarını” ilk defa ortaya çıkaran suçludur. İlk defa bunu elde eden kişiden alan veya yayınlayan gazeteci suçlu olmaz.

Nitekim, “wikileaks.org”a bilgileri veren Julian Assange isimli bir hacker suçlandı. Dünyanın hiçbir uygar ülkesinde “wikileaks.org veya oradan “devlet sırlarını” alan kişiler ya da yayınlayan gazeteciler sorumlu olmadılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zarrab davası 28 Kasım 2017 | 16 Okunma Bir diplomatın görüşleri 10 Ekim 2017 | 511 Okunma Lider olabilmek 07 Ekim 2017 | 167 Okunma Şimdi ne diyeceksin? 03 Ekim 2017 | 224 Okunma Vah canım ülkem vah 30 Eylül 2017 | 231 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar