Kaçan kurtuluyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erdoğan'ın, terör örgütü yandaşlarının vatandaşlıktan çıkartılmasına ilişkin sözleri üzerine...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erdoğan'ın, terör örgütü yandaşlarının vatandaşlıktan çıkartılmasına ilişkin sözleri üzerine açıklama yaptı. Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklaması yeni bir kuralı öngörüyor. Gerekli çalışmalar yapılacaktır" dedi.
Teröre, şiddete karışmamış bazı “ siyasal suç” sanıklarının yurda iadesini sağlamak, şiddete karışmış insanlardan, daha zordur.
Çünkü, genellikle demokratik ülkelerde “ siyasal suç “ hele düşünce suçu kavramı ya hiç yoktur ya da çok sınırlıdır. Onun için “siyasal suç” veya “düşünce suçu” işledikleri öne sürülen kimseler, demokratik ülkelere kendilerini siyasal mülteci olarak kabul ettirmekte güçlük çekmezler.
Şiddet eylemlerine karışmış olanlar için durum değişiktir. Şiddet eylemi demokratik olsun olmasın hemen hemen bütün ülkelerde kınanıyor. Bunların yakalanıp cezalandırılması için uluslararası işbirliği yapılması gerektiğini bütün Dünya kabul ediliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zarrab davası 28 Kasım 2017 | 16 Okunma Bir diplomatın görüşleri 10 Ekim 2017 | 510 Okunma Lider olabilmek 07 Ekim 2017 | 167 Okunma Şimdi ne diyeceksin? 03 Ekim 2017 | 224 Okunma Vah canım ülkem vah 30 Eylül 2017 | 229 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar