Balkanizasyon

Bazı siyasilerle numaralı Cumhuriyetçiler Anayasamızdaki “Türk” adı çıksın diyorlar. Bizim anayasamızda yer alan “Türk” adı bir ırkın adı değildir. Misakı Milli sınırları...

Bazı siyasilerle numaralı Cumhuriyetçiler Anayasamızdaki “Türk” adı çıksın diyorlar. Bizim anayasamızda yer alan “Türk” adı bir ırkın adı değildir. Misakı Milli sınırları ile çevrilmiş Türk vatanı üzerinde yaşayan insanları tasada, kıvançta, ülküde birleştiren bir kavramdır.

Irk temeline dayanmayan bu Türklük, başkalarını küçümseyen,hodbin bir ırk anlayışı da değildir.

Böyle de olamazdı zira; hangi dil ya da etnik gruptan olursa olsun, tarihin her döneminde bu coğrafya da yaşayan insanlar bir arada yaşamışlardı. Ortak bir kültürleri ve dilleri vardı. İşte Türk ulusu bu nitelikler nedeniyle oluşmuştu. Türk ulusunu yaratmak gibi, bir ulusun oluşumunu sağlayan kökler, tarihin derinliklerinde saklıdır.

Bu nedenle Anayasadaki Türk adını çıkartırsan, bu coğrafyada yaşayan insanları, Türk, Kürt, Arnavut, Çerkeş, Boşnak, Müslüman, Hıristiyan, Yahudi diye ayırırsın, bu da 90 yıllık Türkiye Cumhuriyetini, bölüp, parçalayıp, hükmetmeyi kendisine hedef koyan emperyalizme hizmet etmek olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zarrab davası 28 Kasım 2017 | 16 Okunma Bir diplomatın görüşleri 10 Ekim 2017 | 511 Okunma Lider olabilmek 07 Ekim 2017 | 167 Okunma Şimdi ne diyeceksin? 03 Ekim 2017 | 224 Okunma Vah canım ülkem vah 30 Eylül 2017 | 232 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar