Amerikalı Türk Büyükelçisi

AKP iktidarında Afrika, Latin Amerika ve Karayipler'de çok sayıda yeni büyükelçilik açıldı. Gelişen iletişim imkanları dolayısıyla, diplomasinin birçok ülke arasında doğrudan başkentler...

AKP iktidarında Afrika, Latin Amerika ve Karayipler'de çok sayıda yeni büyükelçilik açıldı.

Gelişen iletişim imkanları dolayısıyla, diplomasinin birçok ülke arasında doğrudan başkentler tarafından yürütülüyor olması nedeniyle; diplomatik temsilcilik sayısı azaltılıyor, bunun bir sebebi ise, yabancı ülkelerde temsilcilik bulundurulmasından sağlanan yararın, yapılan masrafı haklı kılmamasıdır.

Hal böyle iken, Türkiye'nin dış temsilinde yapılan büyük genişlemenin hangi amaca yönelik olduğunun, son dönemde açılan yeni temsilciliklerden hangi yararların sağlandığının ve bir fayda/maliyet analizinin yapılıp yapılmadığının ciddi olarak sorgulanması gerekir.

YAKIŞIKSIZ ELEŞTİRİ

Sorulacak çok soru varken, son atamaları CHP baştan savma ve gayri ciddi bir açıklama ile geçiştirdi. Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz şunları söyledi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zarrab davası 28 Kasım 2017 | 16 Okunma Bir diplomatın görüşleri 10 Ekim 2017 | 510 Okunma Lider olabilmek 07 Ekim 2017 | 167 Okunma Şimdi ne diyeceksin? 03 Ekim 2017 | 224 Okunma Vah canım ülkem vah 30 Eylül 2017 | 229 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar