Yeni siyaset ve 2019 seçimleri

Dost düğünü ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Balıkesir ziyareti dolayısıyla geçtiğimiz hafta sonu memleketin yolunu tuttum. Eşimiz- dostumuz gelişimizi her ne kadar Cumhurbaşkanı’nın...

Dost düğünü ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Balıkesir ziyareti dolayısıyla geçtiğimiz hafta sonu memleketin yolunu tuttum. Eşimiz- dostumuz gelişimizi her ne kadar Cumhurbaşkanı’nın gelişine bağlasa da asıl amacım düğün ve Kurban Bayramı’ndan bu yana uğrayamadığım Anacığımı görüp elini öpmekti.

Bu vesile ile Cumhurbaşkanı’nın kapalı spor salonu önündeki mitingini vatandaşların en son noktasında uçağın bulunduğu yerden izledim. Ankara’dan bazı dostlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı memlekette mutlaka gör veya görün dedi ama bu sefer içimden uzaktan izlemek geldi.

Biliyorsunuz, uzun süredir Balıkesir siyaseti katlanılmayacak derecede sıkıntılı ve gergindi. Siyasette konumunu bilmeyip elindeki ile yetinilmediğinde ve güç zehirlenmesine kapıldığında eninde sonunda bu nimeti de kaybedersin. Ağabey diye bilinenler ağabeyliklerinin kıymetini bilmeyince, eldeki makamların geçici olduğu unutulunca değişim mutlaka başka bir kanaldan gerçekleşiyor. Değişim gerekiyorsa direnç fayda etmez.

Balıkesir’de de öyle oldu. Siyaset tek parti anlayışının ‘benim istediğim olacak’ anlayışı nasıl ki zamanı gelince iflas etmişse bu hisse kapılan hangi yapı varsa da iflas etmeye mahkûmdur.

Başka bir açıdan bakıldığında İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlarının istifa sürecini de bundan sonra gelecek istifaları da böyle okumak gerek.

İşte bu nedenle Balıkesir’de yaşanan yeni siyasi durumu siyaset yapanlarda değil vatandaşın yüzünden okumak istedim. O nedenle bugüne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Balıkesir ziyaretlerine sadece miting meydanlarında değil valilik, belediye ve diğer ziyaretlerine eşlik geleneğinin dışına çıktım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fırat’ın doğusu ve ABD’nin anladığı dil 14 Aralık 2018 | 5.436 Okunma Sağlam sistem, güçlü gelecek 02 Eylül 2018 | 5.876 Okunma Ekonomi-Kriz ve Yerel seçimler 31 Ağustos 2018 | 4.672 Okunma Ankara koridoru 26 Ağustos 2018 | 4.587 Okunma Dinamik toplum güçlü Türkiye ve Bayram 24 Ağustos 2018 | 6.602 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar