ÖSO düşmanlığının arkasındaki gerçekler

Durup dururken ÖSO düşmanlığı nereden hortladı? Anlayabildiniz mi? Ben ilk tartışmalar çıktığı günden bu yana anlayamamıştım. Oysa bu tartışmayı çıkaranların izlerinin...

Durup dururken ÖSO düşmanlığı nereden hortladı? Anlayabildiniz mi? Ben ilk tartışmalar çıktığı günden bu yana anlayamamıştım. Oysa bu tartışmayı çıkaranların izlerinin sürülmesi halinde gerçekleri görmek daha kolay olacak.

Önceki gün bir arkadaş meclisinde sohbet ederken kafam dank etti. Sohbet meclisindeki arkadaşlardan biri kaşarlı eski komünistlerden. Memleketi Afrin’e yakın. ÖSO yapısının geçmişini anladığım kadarı ile biliyor. Bugün ÖSO’yu oluşturan unsurlar kim ne derse desin Suriye’nin yerli insanlarıdır. Zaman zaman rejimle aynı yapıdaki unsurlarla sürtüşürlermiş. Türkiye tarafındaki Suriye rejimine yakınlığı ile bilinen köylerle de benzeri sürtüşmeleri olurmuş. Söz konusu arkadaşta o nedenle Afrin harekâtının başarılı olması halinde PYD/PKK’dan boşalacak otoriteyi kimin dolduracağı konusuna işaret etti. Söz konusu sürtüşmelerden dolayı ÖSO’ya karşı olduğunu ifade etti.

Tabii bölgede ki demografik yapıyı bilmekte yarar vardır. Aksi takdirde ortaya çıkan tartışma konularının nereden kaynaklandığı eksik kalır.

Türkiye’de ve Ortadoğu da neler olduğu bilinmelidir. Bir zamanlar Türkiye’de PKK dışında başka hangi terör örgütleri vardı. TİKKO, DHKP-DEV-SOL ve bilumum örgütlere ne oldu? Son 5-10 yıldır adlarını sanlarını duymaz olduk. Bir anda yok mu oldular? Sadece PKK ismi var. Diğerlerini unuttuk. Unuttuğumuz bir şey daha var. O da bütün silahlı sol terör örgütleri PKK ile işbirliğine gitti. Birleşti. Tek çatı altında topladı bir el. Siyasi ayakları da HDP ile müşterek hareket etmiyor mu? Bugün HDP’yi sadece PKK’nın siyasi ayağı olarak görmek ne kadar yanıltıcı ise Suriye’de PKK/PYD’ ye de PKK gözü ile bakmak yanıltıcıdır. Burada da işbirliği içindelerdir. Öyle görülüyor ki Afrin’de sadece PKK/PYD değil bütün silahlı sol terör örgütleri koalisyon halinde. Bu silahlı sol örgütlerin Suriye rejimi ile irtibatları bilinmez ise Afrin’de elde ettiğimiz başarıya karşı ÖSO tepkisinin perde arkası da bilinmez.

Bir dostum Türkiye içinde uzun süredir PKK eyleminden çok silahlı sol terör örgütlerin eylemlerine işaret etti. Hendek olayları sonrası PKK’lı unsurların yerlerini silahlı sol terör örgütlere bırakarak dışarıya yoğunlaştığından bahsetti. PKK ve silahlı sol terör örgütlerin işbirliğinden dolayı hepsine birden PKK demenin kolaylığına kaçıyoruz yani. Hatta son zamanlarda Doğu’da Karadeniz’de PKK’lı dediklerimiz bu sol silahlı militanlar aslında.

Bir gerçeği daha görmek zorundayız. Suriye rejimi nasıl ki APO’yu yıllarca barındırmış ise silahlı sol örgütlerin önemli bir kısmını da beslemiştir. Çünkü bu unsurları kendi rejim anlayışına yakın görmüştür. Hatta eldeki bilgilere göre onların kamplarının önemli bir kısmı da Suriye’de bugün Afrin bölgesine yakındır. Bu bölge konusunda geçen sene hazırlanan istihbarat raporlarının yeniden gözden geçirilmesi halinde bazı gerçeklerin rahatlıkla görüleceği ifade ediliyor. Bu örgütlerin kaynak sorununun da bölgedeki rejim yanlısı köylerde rahatlıkla ekilip biçilen uyuşturucu ham maddelerinden halledildiği yönünde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fırat’ın doğusu ve ABD’nin anladığı dil 14 Aralık 2018 | 5.436 Okunma Sağlam sistem, güçlü gelecek 02 Eylül 2018 | 5.876 Okunma Ekonomi-Kriz ve Yerel seçimler 31 Ağustos 2018 | 4.672 Okunma Ankara koridoru 26 Ağustos 2018 | 4.587 Okunma Dinamik toplum güçlü Türkiye ve Bayram 24 Ağustos 2018 | 6.602 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar