Kılıçdaroğlu için son çağrı

FETÖ gömleği giydirilmiş başarısız darbe girişiminin üzerinden tamı tamına bir yıl geçiyor. 15 Temmuz'a 13 gün kaldı. Darbe konusunda aydınlığa kavuşmayan binlerce soru var. Halen darbenin...

FETÖ gömleği giydirilmiş başarısız darbe girişiminin üzerinden tamı tamına bir yıl geçiyor. 15 Temmuz'a 13 gün kaldı. Darbe konusunda aydınlığa kavuşmayan binlerce soru var. Halen darbenin detaylarının tam toparlandığını söylemek imkânsız.

Aksine ana muhalefet partisi CHP darbeyi sulandırmayı başarmak üzere. Hak, adalet gibi söylemi ile epey bir mesafe aldı. Halkın gündemine kontrollü-kontrolsüz darbe tartışmalarını getirmeyi başardı. Utanmadan sıkılmadan 15 Temmuz'da olanları bir kenara bırakıp darbeye karşı alınacak önlemler için çıkarılan OHAL yasasının Meclis'ten geçtiği 20 Temmuz tarihini darbe ilan ediyor. O darbeye karşı yürüyor. Yürüdüğü de söylenemez.  Bana sorarsan karavan ile pikniğe çıkmış görüntüsü veriyor. İnanmazsanız, Hürriyet'te Ahmet Hakan ile çektirdiği fotoğrafa bakın. Açık ve net soralım Sayın Kılıçdaroğlu ‘Elimde listeler var' dediğiniz bylockcu siyasetçilere ne oldu? Hani ‘ siz açıklamazsanız' diye tehdit ettiğiniz listeler. Yoksa o listelerde en yakınınızda olanları sonradan mı fark ettiniz? Adalet istedikleriniz onlar mı? Şimdi adalet yürüyüşünüz o isimleri perdelemeye yönelik mi? Tavırlarınızı ve söylemlerinizı 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin yanında olduğunuz şeklinde mi anlayalım?

Baştan söyleyeyim. Bu soruları bir şey bildiğim için sıralamıyorum. Sadece sizin daha önce sarf ettiğiniz sözleri hatırladığımdan soruyorum.

Kılıçdaroğlu'nun sözde yollara çıktığı ‘Adalet' yürüyüşünden bu yana başlayan FETÖ Darbe davalarının duruşmaları gündemden tamamen düştü. Artık medyada yer alsa da CHP'nin sözde ‘adalet' yürüyüşünün gölgesinde kalıyor. Sözde ‘Adalet' yürüyüşünün amacı arasında bu davaları gölgede bırakmakta var mı?

Dünyada ve bölgemizde öyle garip olaylar oluyor ki. Türkiye bu olayların tam ortasında yer alıyor. Türkiye'yi yönetmeye talip olan bir ana muhalefet partisi lideri dünya da olup biten bu olaylar karşısında iktidara geldiğinde neler yapacağını şimdiden hazırlamaz mı? Nasıl Türkiye'yi yöneteceksiniz? Çevremizde yaşananlar karşında nasıl davranacaksınız? Getirdiğin eleştirilere karşılık çözüm yolların neler olacak? Göreve geldiğiniz de bütün dünyaya sırtınızı dönüp görmezden mi geleceksiniz? Bana sorarsanız 2019'da ülkeyi yönetmeye niyetiniz varsa pikniğe çıktığınız lüks karavanda bunlar için de bir düşünün.

Şimdiden söyleyeyim. Şu an CHP'nin başını çektiği muhalefet cephesi 2019'da AK Parti'ye karşı çok büyük avantaj taşıyor. AK Parti teşkilatları başta olmak üzere yerel yönetimleri ve devlet bürokrasisi tam bir metal yorgunluğu yaşıyor. Sizin için fırsat bu fırsat. 2019 için projelerinizi, stratejinizi belirleyin. Adalet söylemi her zaman prim yapar. Fakat içini dolduramazsanız yollarda yürüdüğünüzle kalırsınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fırat’ın doğusu ve ABD’nin anladığı dil 14 Aralık 2018 | 5.436 Okunma Sağlam sistem, güçlü gelecek 02 Eylül 2018 | 5.876 Okunma Ekonomi-Kriz ve Yerel seçimler 31 Ağustos 2018 | 4.672 Okunma Ankara koridoru 26 Ağustos 2018 | 4.587 Okunma Dinamik toplum güçlü Türkiye ve Bayram 24 Ağustos 2018 | 6.602 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar