İçimizdeki Amerikancılar

Bu sütunları takip edenler bilir. Bazen gönlünüze hoş gelecek, fakat aklınızı zorlayan hatta hayal mahsulü gördüğünüz iddiaları gündeme getiriyoruz. Onlardan en önemlisi “Türkiye’nin...

Bu sütunları takip edenler bilir. Bazen gönlünüze hoş gelecek, fakat aklınızı zorlayan hatta hayal mahsulü gördüğünüz iddiaları gündeme getiriyoruz. Onlardan en önemlisi “Türkiye’nin ‘Altın Vuruşu’ tamam”( http://www.milatgazetesi.com/turkiyenin-altin-vurusu-tamam-makale,125555.html ) başlıklı yazımızdı.

Yazımızın içinde Türkiye’nin dünyada yedi eminlerde bulunan altın rezervlerini toparladığı, Türkiye’ye getirdiğinden, 1,5 yıllık operasyonunda tamamlandığında bahsederek, yıllardır bu operasyonu yapmazı ABD’nin engellediğine işaret etmiştik. ABD’nin bu operasyon karşısında girdiği şoktan da bahsetmiştik.

Bu işlerden anlamam, ekonomiden de finans sisteminden de, ticaretten de devlet işleyişinden de en fazla sıradan vatandaşların anladığı kadar anlarım. Söz konusu bilgileri aktarırken Özal Döneminin efsane Maliye Bakanının danışman ekibinden dostlara dayanarak aktarmıştım iddiaları. İddia dedimse öyle inanmadığım şeyleri buradan sizlere aktarmaktan hicap duyarım.

Türkiye’nin tarihin en büyük mali darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığı şu günlerde bazı şeyler su yüzüne çıkıyor. Yazdıklarımız üzerine her ne kadar dostlar “Hani nerede bizim kaynaklar? Niye devreye konulmuyor? Bugün değil ne zaman devreye konulacak?” gibi serzenişlerde bulunsalar da... Sabırlı olunması gerektiğini söyledim. Bir ara döviz iyice çıldırınca biraz endişelenmediğim değil. Ama sabrın zamanında çekilmeyen silahtan daha etkili olduğunu öğretiyor bize durum. Dün öğleden sonra her hangi bir sürpriz gelişme olmadıysa döviz dalgalanması duruluyordu.

Kaleme aldığım bu yazıyı bir dostumun Altındağ’daki bürosundan çıkarak Altınpark’ın içindeki çay bahçesinde kaleme alıyorum. Geç kalmayayım diye. Güzel sessiz yemyeşil bir park. Rahmetli Mehmet Altınsoy’un Ankara’ya hatırası. Parkta hava aynen Türkiye’nin yaşadığı ekonomik fırtınanın ardından sakinleşen durum gibi. Sessiz, sedasız. Herkes işinde gücünde.

Son 10 gündür yaşadığımız fırtına sonrası çıkarılması gereken önemli dersler var. ABD’nin yıllardır hatta tamı tamına 200 yıldır sürdürdüğü içimizdeki oyun aşikar olmuş bu saatten sonra açık oynadığı hiçbir oyun tutmayacaktır. ABD bu oyunları tek başına oynamamıştır. ABD kendi oyuncularının sahne aldığı Rahip gibi niceleri fenersiz yakalanmıştır. Bundan böyle yapacağı her aşikar hareketi Türkiye başarı ile püskürtecektir. Osmanlı ve Selçuklu coğrafyasında bundan böyle açık veya kapalı oynama ihtimali kalmamıştır. Bundan sonra maşalarını ağırlıklı kullanacaktır. Bu topraklarda ABD’nin kullanabileceği insan kaynakları bellidir. O nedenle Türkiye’nin bu insan kaynaklarına yönelik operasyonlara ağırlık vermesi kaçınılmazdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fırat’ın doğusu ve ABD’nin anladığı dil 14 Aralık 2018 | 5.430 Okunma Sağlam sistem, güçlü gelecek 02 Eylül 2018 | 5.873 Okunma Ekonomi-Kriz ve Yerel seçimler 31 Ağustos 2018 | 4.671 Okunma Ankara koridoru 26 Ağustos 2018 | 4.585 Okunma Dinamik toplum güçlü Türkiye ve Bayram 24 Ağustos 2018 | 6.602 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar