Hesap ne? Plan ne? Hedef ne?

Ne oluyor? Neler dönüyor? Dünyada olup bitenlerin bir anda yansımasını içeride ayna gibi seyrediveriyorsunuz. Dünya mı çok küçük, yoksa Türkiye mi dünya ile bu kadar entegre?Katar olayı olduğunda Meclis'te...

Ne oluyor? Neler dönüyor? Dünyada olup bitenlerin bir anda yansımasını içeride ayna gibi seyrediveriyorsunuz. Dünya mı çok küçük, yoksa Türkiye mi dünya ile bu kadar entegre?

Katar olayı olduğunda Meclis'te ki partilerin grup toplantılarına bir göz gezdireyim dedim. CHP Grup Toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması dikkatimi çekti. Katar'a hakkında Suudi Arabistan ve Mısır ile yedi ülkenin aldığı ambargo kararı üzerinde konuşuyor. Bir anda şaştım kaldım. Çünkü ambargoyu koyanlar bile Katar'a o kadar haksızlık etmiyorlardı.

Kılıçdaroğlu adeta Suudi Arabistan, Mısır ve Yedi ülkenin Katar'a dayattığı gerekçeleri iki misli ile Türkiye'den yapmasını istiyor. Bu ne paralellik, bu ne işbirliği? Kılıçdaroğlu'nun bu  sözleri sonradan aslında kaynadı gitti. Asıl irdelenmesi gereken bu sözleri sarf eden Kılıçdaroğlu'nun kimin adına ve nasıl böyle bir konuşma yaptığıdır. Mısır adına mı, Suudi Arabistan adına mı yoksa ABD adına mı? Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'ye vazgeçmesini istediği Suudi Arabistan'ın Katar'a dayatmalarının aynısı. Yani Müslüman Kardeşleri terör örgütü ilan etmesi, Hamas'tan desteğini çekilmesi, Rabia işaretinden vazgeçilmesi, Yemen'deki iç savaşın bitirilmesine yardımcı olunması.

Kılıçdaroğlu'nun iktidar da olduğunu var sayarsanız, şu an Türkiye aynen Suudi Arabistan ve Mısır gibi aynı gerekçelerle Katar'a ambargo uyguluyor olacaktı. Mısır-Suudi Arabistan ve ABD ile aynı safta yani. Niye? Bir yandan taraf olmayalım diye tavsiyede bulunan Kılıçdaroğlu diğer taraftan Katar'a Suudi Arabistan ve Mısır gibi ambargo uygulamak tavsiyesinde bulunuyor. Tavsiyelerden de anlaşılacağı gibi Kılıçdaroğlu iktidarda olsaydı şimdi bizde Ambargo bloğunun içinde olacaktık.

Kılıçdaroğlu çok acele ederek bir eylem başlattı. Şu an büyük ihtimalle pişmandır. Ama 23 gün dayanabilir mi bilmem? Gerçi günlük 18 km'lik yolla insan yorulur mu? Hayır yorulmaz. Biz o yolu şehir içinde işlerimizi görürken yapıyoruz zaten. Onun için tatil havasında bir eylem olarak algılamak lazım. Hatta sağlıklı yaşam için yürümek faydalıdır.

Kılıçdaroğlu nereye yürürse yürüsün. Beni çok ilgilendirmiyor. Belki yürüyüşü sonlandırmazsa bende bir gün eşlik ederim. Spor olsun diye. Fakat Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü başlatırken söylediği sözleri kulak ardı edecek değilim. 20 Temmuz Darbesine karşı yürüyüşe başlama. Önce dilimi sürçtü diye düşündüm. 15 Temmuz darbesi diyecekken 20 mi? dedi diye. Aslında 15 Temmuz darbesine karşı yürüyor diye bir anda sevinmedim de değil. Ama sonra jeton düştü. Meğer OHAL kanununun çıktığı günmüş 20 Temmuz. Adama bakın 15'in de bir darbe girişimi oluyor. Onun yaraları devam ederken bu darbeyi yapanlara karşı alınan tedbirler ‘asıl darbe' kabul ediliyor. Ne yaman çelişki. Şimdi sormak hakkımız değil mi? Darbe girişiminin yaralarının sarılması için alınan tedbirleri ‘Asıl darbe' diye nitelediğine göre 15 Temmuz'da ki başarısız darbe girişiminin tam ortasında olduğunu kabul ediyorsun demektir. Doğru mu? Zaten milli irade mitingine de zorla gelmişti. Toplumsal tepkiden korktuğu için.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fırat’ın doğusu ve ABD’nin anladığı dil 14 Aralık 2018 | 5.436 Okunma Sağlam sistem, güçlü gelecek 02 Eylül 2018 | 5.876 Okunma Ekonomi-Kriz ve Yerel seçimler 31 Ağustos 2018 | 4.672 Okunma Ankara koridoru 26 Ağustos 2018 | 4.587 Okunma Dinamik toplum güçlü Türkiye ve Bayram 24 Ağustos 2018 | 6.602 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar