Haccın ruhu ve Ümmetin Kurbanlığı

Bugün Kurban Bayramı. Müslüman'ın bayramı. Müslüman'ın Allah için kurban olmaya hazır olduğunu bildirdiği gün. Rabbine şükrünün doruk noktası. Hazreti İbrahim'in şahsında insanın...

Bugün Kurban Bayramı. Müslüman'ın bayramı. Müslüman'ın Allah için kurban olmaya hazır olduğunu bildirdiği gün. Rabbine şükrünün doruk noktası. Hazreti İbrahim'in şahsında insanın malından, canından evladından Allah için vazgeçebileceğinin göstergesi.  Gücü yetenin imkânı olanın bunun nişanesi olarak Kurban kestiği gün. O kurbanların ‘kanları Allah'a ulaşmasa da' niyetlerinin ulaştığı gün.

Dünya yanıyor. Dünya kan ağlıyor. Dünyanın bağrı dağlamıyor. Top yekûn başlayan İslam düşmanlığı, Müslüman coğrafyasını kasıp kavuruyor. Ortadoğu'nun hali ortada. Uzak doğu ayrı bir garabet. Orta Asya'da hakeza. İslam ülkeleri darmadağın. Birinci Dünya Savaşı dünya da imparatorlukların yıkılması ile sonuçlandı. Son yüz yıldır da dağılan İmparatorlukların üzerinde huzursuzluk yaşanıyor. Özellikle Osmanlı bölgesi böyle. 54 ülkenin kurulu olduğu coğrafyanın yüzü 100 yıldır gülmedi. En şiddetli devresini ise son yıllarda geçiriyor. Irak'ta sular durulmadı. Suriye'de kan akmaya devam ediyor. Mısır'da başka bir patlama öncesi sessizlik var. Kuzey Afrika Libya'nın hali belli. Suudi Arabistan, Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar olayları ayrı yaşanıyor. Myanmar'da Uygur'da farklı hadiseler yaşanıyor.

Son bir haftadır Myanmar'da yaşanan Müslüman katliamına seyirci kalmaktan başka bir şey yapamıyoruz. Haberlerini izlememek, görüntülerini seyretmemek, fotoğraflarına bakmamak için iletişim kanallarından kaçar olduk.

İslam âleminin üzerindeki bu kara bulutların dağıtılması için batının bulaşmadığı, her bölgenin yerli yapılarının mutlaka harekete geçme zamanıdır, gelip geçmektedir. 5 yıl sonra-10 yıl sonra çok geç olacaktır. Sözü edilen bütün İslam coğrafyasının üzerinde Batı medeniyeti sömürge zihniyetinin hükümranlığı muhakkaktır. Küçük menfaatlerle yetinen işbirlikçilerin öncelikle batı ile irtibatı kesilmelidir. Hep övünmez miyiz? Hac Müslümanların buluşma noktası, istişare yeri değil midir? Âlimlerimiz Haccı bir ibadetten ibaret görür. Oysa Hac ümmetin en yüksek istişare organı, en önemli buluşma yeridir. Haccın gerçek manadaki hikmetini unuttuğumuzdan bu yana İslam âlemi bölük böncük, un ufak, darmadağındır.  Haccın ruhundan uzaklaştığınız da İslam Âleminin bugün içinde bulunduğu duruma düşüyoruz. Rabbimin bizlere farz kıldığı hangi ibadet varsa hikmeti iyi bilinmelidir. Hikmeti kavranmayan ne varsa helakimize sebep olmaktan ileri gitmeyecektir. Tıpkı bugün olduğu gibi.

Öyle buruk, öyle içimizi acıtan bir Bayram geçiriyoruz ki. Kurban yerine Müslümanların kurban edildiği bir bayram. Bayram yerine Müslümanların katledildiği bir coğrafya. Myanmar neredir Müslüman bilmez. Kaç kişi çevrenizde bu adı duymuştur. Ama Batı'da istediğiniz yeri 7 yaşındaki çocuğa sorunuz semt semt size izah eder. Öyle koparılmışız ki dünya ile İslam coğrafyası ile üç-beş kişi Myanmar denildiğinde ‘Bu da nereden çıktı' diyenlerimizi şaşkınlıkla görüyoruz. O nedenle aynı Allah'a inandığımız, aynı kıbleye secde ettiğimiz, aynı dini paylaştığımız insanlardan daha fazla haberdar olmak zorundayız. Unutmayın onları hayranlıkla 200 yıldır baktığımız sömürüye devam ediyor. Sömürü için her türlü yolu denemeye devam ediyor.

Tüm bu yaşananlara karşı koyabilecek güçte tek bir ülke vardır. O da Türkiye'dir. Türkiye 200 yıldır Batı'ya çevirdiği gözlerini radarlaştırmak zorundadır. İslam âleminin uyanışını ve bu uyanışın liderliğini Türkiye yapmak zorundadır. Kuklalaşan İslam ülkeleri ile bu imkânsızdır. Şu unutulması dünya da top yekûn bir İslam üzerine saldırı vardır. Bu saldırı da yine maşalar Müslüman görünümlüdür. Bu duruma adanılmasın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fırat’ın doğusu ve ABD’nin anladığı dil 14 Aralık 2018 | 5.430 Okunma Sağlam sistem, güçlü gelecek 02 Eylül 2018 | 5.873 Okunma Ekonomi-Kriz ve Yerel seçimler 31 Ağustos 2018 | 4.671 Okunma Ankara koridoru 26 Ağustos 2018 | 4.585 Okunma Dinamik toplum güçlü Türkiye ve Bayram 24 Ağustos 2018 | 6.602 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar