Evet, gittik gördük 3 gün geçirdik

İlçe geneli 125 bin, ilçe merkezi 80 bin nüfusa sahip Türkiye'nin gümrük olarak 3. Büyük kapısının bulunduğu Doğubayazıt'ı 3 gün boyunca gittik, gördük. İnsanları ile...

İlçe geneli 125 bin, ilçe merkezi 80 bin nüfusa sahip Türkiye'nin gümrük olarak 3. Büyük kapısının bulunduğu Doğubayazıt'ı 3 gün boyunca gittik, gördük. İnsanları ile tanıştık. Esnafıyla halleştik.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası OHAL kapsamında kayyum atanan belediyelerin daha hızlı ve güzel hizmetler vermeleri ve aynı zamanda da gönül köprüleri kurulmasını sağlamak için batı bölgelerindeki belediye başkanları koordinatör olarak atandı. Bu kapsamda İnegöl Belediyesi ile Doğubayazıt Belediyesi kardeş belediye oldu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise koordinatör belediye başkanı olarak atananlar arasında.

Hem gönül köprülerinin kurulması, hem de Doğubayazıt'a en güzel hizmetlerin verilebilmesi için hummalı bir çalışma başlatıldı. İki belediye arasında teknik heyetler gelip gitti. Ekipler strateji toplantıları yaptılar. Doğubayazıt'ın eksiklikleri ve yapılması gerekenleri belirlendi. Hızlı bir şekilde de eksikliklerin giderilmesi ve yapılması gerekenler konusunda eylem planı hazırlandı.

Bu arada çocuk oyun parkları başta olmak üzere bazı hizmetler götürülmeye başlamış İnegöl Belediyesi.

Başkan Alinur Aktaş Doğubayazıt içinde Cami, kültür merkezi, taziye evininde bulunacağı büyük bir külliye sözü aldı İnegöllülerden. Bütün masraflarını İnegöllüler karşılayacak.

Doğubayazıt'ın en önemli sorunu bizimde yerinde gözlemlediğimiz kadarı ile alt yapı ve yollar. Mahallelerin çoğunda ve özellikle kenar mahallelerde çok ciddi olarak asfalt ve parke taşı sıkıntısı var. Toz ve toprak olarak kalmış yollar. Şehir merkezinde de durum çok iyi değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fırat’ın doğusu ve ABD’nin anladığı dil 14 Aralık 2018 | 5.435 Okunma Sağlam sistem, güçlü gelecek 02 Eylül 2018 | 5.876 Okunma Ekonomi-Kriz ve Yerel seçimler 31 Ağustos 2018 | 4.672 Okunma Ankara koridoru 26 Ağustos 2018 | 4.587 Okunma Dinamik toplum güçlü Türkiye ve Bayram 24 Ağustos 2018 | 6.602 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar