Darbe Potansiyeli Ve Post-Modern

‘MİT tırları' davası sonrası gelişmeler garip. Kemal Kılıçdaroğlu'nu alelacele yollara düşürecek bu davanın perde arkasında neler var? ‘Adalet' var olduğu müddetçe insanoğluna cazip...

‘MİT tırları' davası sonrası gelişmeler garip. Kemal Kılıçdaroğlu'nu alelacele yollara düşürecek bu davanın perde arkasında neler var? ‘Adalet' var olduğu müddetçe insanoğluna cazip gelecek geçer akçe bir söz bir kelime bir kavram bir arayış olacak hep. Her zaman bunu kullanana dönüp baktıracak bir kelime.

Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP ‘Adalet' yürüyüşü adı ile önemli bir kavramın arkasına sığınmıştır. Çünkü bu kelimenin herkes de bir karşılığı vardır. Herkesin hayatında bu kelimeye ihtiyaç olmuş ve olacaktır. Aynı zaman da bu kelime müthiş bir sığınaktır. Bu kelimeye sığındığınızda ‘Yağız hırsız ev sahibini bastırır' ata sözünü gerçekleştirirsiniz. Bu yürüyüşün sonuna yaklaşıyoruz.

Bizim bir muhalefet liderinin haklı veya haksız her hangi bir konuda ortaya koyduğu tepkiyi ve hareketi garipsememiz doğru olmaz. Yoksa zaman zaman  ‘Muhalefet görevini yapmıyor' eleştirirlerimiz havada kalır. Çelişiriz. Bu ürüyüş içinde öyle. Ana muhalefet lideri gerçekten inanıyorsa ‘yürüyecek'. Hedefi nedir? Maltepe. Gidecek. Gidiyor da zaten. Önümüzdeki günlerde hedefe de ulaşacak. Buraya kadar her şey normal. Sonrası ne olacak? Önemli olan bu. İşte bu noktada Kılçdaroğlu'na önemli görev düşmektedir. O görev yürüyüşün amacının dışına çıkacak, bu amacı gölgede bırakacak başka yönlere kaymasını önlemektir.

Bu yürüyüşte ki temel amacı gerçekten ‘Adalet' olarak kabul etmek zorundayız. Fakat Kılıçdaroğlu'nun ısrarla '20 Temmuz' darbesi sözü ‘Adalet' kavramını gölgede bırakıyor. Neden 15 Temmuz' değil de '20 Temmuz' darbesi?  Kılıçdaroğlu'nun bu ısrarlı söylemleri bana hiçte iyi niyetli gelmiyor.

Gelecek hafta Pazar günü 15 Temmuz. Darbe girişiminin üzerinden tamı tamına bir yıl geçmiş olacak. İster istemez darbe günü yaşadıklarım aklıma geliyor. Darbe geçesi bazı dostlarla sürekli konuşmalarımız ve mesajlaşmalarımız olmuştu. Bu darbe erken doğumdur. Bu unutulmamalıdır. Alternatifleri düşünülerek yapılan bir darbedir. 16 Temmuz gecesi İstanbul'da Fenerbahçe Orduevi'nde rakı kadehleri eşliğinde ‘Milleti nasıl birbirine düşürdük' söylendiği iddia edilen  cümle doğruysa süreç bitmemiştir. Onun için uyanık olmakta, her an tetikte olmakta fayda vardır. Bu darbe girişimi başarılı olsaydı, ‘Darbecilere  daha büyük bir darbe' yapılacağı iddiası ise ayrıca dikkatle incelenmesi gerekmektedir. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu'nun ısrarla ‘Kontrollü darbe' sözü eleştirilerine kulak vermek gerekir. Fakat onun iddiasının aksine  tersten bakarak Kılıçdaroğlu'na bu iddiaları söyletenlerin ‘kontrollü darbe'sinden söz etmek daha doğru olacaktır.

İşte bu noktada da Kılıçdaroğlu farkında mı bilmiyorum. Ama başlattığı yürüyüşün sonunda darbe girişiminin birinci yılında kendisine ‘Kontrolü darbe' iddiasında bulunduranların yarım kalmış darbelerine zemin hazırlıyor mu? Bakması lazım. Çünkü son bir haftadır sosyal medyaya da yansıyan ‘İstanbul'da taksim ve Anadolu yakasındaki otellerde' doluluk oranının 2 katını aştığı ve bir çok ev de 15 günlüğüne binlerce misafir ağırlandığı, eş zamanlı olarak aynı durumun İzmir'de de geçerli olduğu bilgileri doğruysa… Garip şeyler oluyor gibi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fırat’ın doğusu ve ABD’nin anladığı dil 14 Aralık 2018 | 5.436 Okunma Sağlam sistem, güçlü gelecek 02 Eylül 2018 | 5.876 Okunma Ekonomi-Kriz ve Yerel seçimler 31 Ağustos 2018 | 4.672 Okunma Ankara koridoru 26 Ağustos 2018 | 4.587 Okunma Dinamik toplum güçlü Türkiye ve Bayram 24 Ağustos 2018 | 6.602 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar