Bayram ve Türkiye gündemi

Serin ve rahat bir Ramazan geçirdik. Ardından toplum olarak bazı aksaklıklar haricinde huzurlu bir bayram yaşadık. Toplum olarak genel manada yaşadığımız travmalara rağmen milletin bir biri ile kaynaştığı...

Serin ve rahat bir Ramazan geçirdik. Ardından toplum olarak bazı aksaklıklar haricinde huzurlu bir bayram yaşadık. Toplum olarak genel manada yaşadığımız travmalara rağmen milletin bir biri ile kaynaştığı, eş-dost -akrabanın buluştuğu bir bayram yaşandı. Yollar kovana girip-çıkan arılar gibi yoğundu. Fakat bayramın ikinci günü millet tatil beldelerinde aldı soluğu. Birçok evde ihtiyarlar yalnız kaldı.

Bayrama iki gün önce gittim. Balıkesir'de ve Bigadiç'te iftar açma ve sahur yapma imkânı buldum. Altıeylül Belediyesi'nin 2. Gündoğan Mahallesindeki Sahur programı ayrı bir güzeldi. Öncesinde de Muhsin Yazıoğlu parkında İftar yapılmış.  Finali baba ocağı köyümde yaptım. Gurbette bulunanlarda dâhil bütün köylü alanönü dediğimiz köyün meydanında kurulan iftar sofrasında buluştuk. Zaten bu meydan da 30 Ramazan iftarda her akşam bir arada olmuş köylü. Sırası ile yemek vermiş aileler.

Bayram sabahı ise namaz sonrası camiden çıkmadan saflar tutulur herkes bir biri ile bayramlaşır bizde. Bu gelenek bozulmadı. Bütün köylü cami içinde bayramlaştı namaz sonrası. Bayram buluşmaları bu nedenle güzel oluyor memlekette.

Bayramlaşmalarla birlikte toplumun gündemini de gözlemleme imkânı bulduk. Darbe ve sonrası gelişmeler, CHP'nin devlet sırlarını ifşa dolayısıyla hüküm giyen vekili için düştüğü yollardaki ‘adalet' arayışı, üst düzey bürokrat ve siyasetçilere yönelik FETÖ operasyon beklentileri, yine bununla bağlantılı AK Parti içi ve teşkilatları dâhilinde ki değişim beklentileri, çevremizde olup biten Ortadoğu ve dünyadaki beklentiler dost sohbetlerine girdiğinizde önümüze gelen gündem maddeleri oldu.

Bayramın birinci günü siyasi geçmişimiz de bulunduğundan Bigadiç'te ki bayramlaşmanın sonuna da olsa yetişebildik. Ardından AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı'nın bayramlaşması için Merkez'e geçtik. İl Başkanı Hasan Demiraslan çekirdekten gençlik kolları başkanlığından gelen çalışkan ve gayretli biri. Zaten aday adaylığımızdan da kader arkadaşlarımızdan. Muhteşem bir bayramlaşma programı hazırlamış. Bina dolup taştı. Adım atacak yer kalmadı zaten. Vefa örneği göstererek bugüne kadar görev almış bütün il başkanlarını çağırmış. Hatta aday adaylığı yapanları da unutmamış. Eski il başkanlarına teker teker selamlama yaptırması ayrı bir jestti. Bilirsiniz siyaset gelenin gideni kötüleyerek ayakta kalma sanatı olarak görülür. Hasan bu hareketi ile birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğu bu dönemde çok önemli bir görev yapmış oldu.

Bayramın birincisi günü gelenekleşen bir buluşmamız var bizim Bigadiç'te. Ankara'da bulunan Bigadiçliler olarak yamuk çamın dibi diyen tabir ettiğimiz Manolya Cafe'de buluştuk. Sağ olsun Yargıtay Üyesi Hikmet Kanık beyin gayreti ile. Bu buluşmamıza Belediye Başkanı İsmail Avcu ve ekibi ile birlikte geldik. İsmail Bayer abimiz eksikti. Fakat bir önce ki milletvekilimiz Haluk Ahmet Gümüş'te teşrif ettiler. Gümüş dünya meselelerine vakıftır. Sorular üzerine buluşmamızın ana konusu dünya da ve çevremizde olup bitenlerin değerlendirmesi oldu. CHP milletvekilliği yaptığından konu Kemal Kılıçtaroğlu'nun ‘adalet' yürüyüşüne gelse de Haluk Ahmet beyin tavrından bu yürüyüşü tasvip etmediğini anladım. Bazı kaygılarını hissettim. Bu nedenle de çok üzerine gitmedik. Fakat dünyada ve bölgemizde olup bitenler konusunda çok güzel bir çerçeve çizdi. Zaman zaman buluşup konuşuruz. Hem Katar olayı, hem de uzak doğuda yoğunlaşan çatışma bölgeleri konusunda bazı noktalara dikkat çekti. Türkiye'nin Katar konusunda izlediği kararlı tutumu çerçevesinde  inisiyatif almaya devam eden bir ülke konumu var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fırat’ın doğusu ve ABD’nin anladığı dil 14 Aralık 2018 | 5.430 Okunma Sağlam sistem, güçlü gelecek 02 Eylül 2018 | 5.873 Okunma Ekonomi-Kriz ve Yerel seçimler 31 Ağustos 2018 | 4.671 Okunma Ankara koridoru 26 Ağustos 2018 | 4.585 Okunma Dinamik toplum güçlü Türkiye ve Bayram 24 Ağustos 2018 | 6.602 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar