Afrin ve Aslan stratejisi

Aslana sormuşlar, “Neden boynun kalın?” diye. O da “Kendi işimi kendim yaparım” demiş. Hayatın gerçeklerini, olmazsa olmazlarını iyi kavramak gerekiyor. İşin kolayına kaçtığında, mutlaka...

Aslana sormuşlar, “Neden boynun kalın?” diye. O da “Kendi işimi kendim yaparım” demiş. Hayatın gerçeklerini, olmazsa olmazlarını iyi kavramak gerekiyor. İşin kolayına kaçtığında, mutlaka birinin veya bir başkasının kıskacına düşersin.

Dünyanın kuralı budur. Hayat iktidar savaşıdır. Hayatta tutunabilmek için, hayatta kalabilmek için güçlü olmakla birlikte stratejik davranmak gerekir. Güçlü olursunuz ama deve gibi önünüzde mutlaka bir şeyi takip edersiniz. Güçlü olursunuz ama sizi bir çocuk yularınızdan tutar istediği yere çeker. Güçlü olursunuz ama bir başkasından emir almak zorunda kalırsınız. Onun için güçlü olmak yetmez. Bu dünyanın kanunlarına ve nizamlarına uygun hareket etmekte gereklidir.

Bu kanunlara ve nizama da Müslüman gibi sözde değil batılı gibi fiiliyatta uyacaksın. Çünkü bu kanun ve kurallara uymanın karşılığı bu dünyada geçerlidir. Onun içindir ki bugün batı senden daha güçlü ve stratejik iken Müslüman dünyası bu kuraldan uzaklığı ölçüsünde tutsaktır.

Hangi işte, hangi görevde, hangi alanda olursanız olun başarılı olmanın en önemli sırrı kendi planınızı kendinizin yapması, kendi yaptığınız planları hayata geçirirken de inisiyatifin sizde olmasıdır.

En azından ya fiziki ya da beyin sermayeniz sizin olacak. İş sizin olacak. Siz işin değil. Başka türlü ne başarılı olursunuz ne karlı olursunuz. Sürekli birilerine çalışır dururusunuz.

İnsanlar için geçerli olan bu gerçek ülkeler, milletler ve devletler için daha keskin olarak geçerlidir. Bu kurallara bu nizama uygun hareket eden hangi ülke hangi devlet varsa bugün için gücü o nispettedir. Bu ülkede bugüne kadar millete dayanmayan her iktidar değişimi darbeler başta olmak üzere boyunduruğu artırmıştır. Millete dayanan yapılar ise zamanla darbelere maruz kalmıştır. 70 yıldır bu ülkenin yaşadıkları budur. Başını kaldırdığı her an tokmak inmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fırat’ın doğusu ve ABD’nin anladığı dil 14 Aralık 2018 | 5.436 Okunma Sağlam sistem, güçlü gelecek 02 Eylül 2018 | 5.876 Okunma Ekonomi-Kriz ve Yerel seçimler 31 Ağustos 2018 | 4.672 Okunma Ankara koridoru 26 Ağustos 2018 | 4.587 Okunma Dinamik toplum güçlü Türkiye ve Bayram 24 Ağustos 2018 | 6.602 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar